Τα κριτήρια προστασίας της Α’ κατοικίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

akinita-largeΠροστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, εφόσον οι δανειολήπτες πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, προβλέπει το νομοσχέδιο που σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Γ. Σταθάκης.

Παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει το θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις και χαμηλότερες δόσεις προς τις τράπεζες.

Φρένο στους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015, αλλά με την υποχρέωση καταβολής δόσης προς τις τράπεζες, βάζει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζει το σχέδιο για τις ρυθμίσεις «κόκκινων» στεγαστικών αλλά και επιχειρηματικών δανείων.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δεν θα επιτρέπει στις τράπεζες να βγάζουν στο… σφυρί την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των στεγαστικών τους δανείων.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, θα τεθούν όροι και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας, ώστε τα δάνεια αυτά να κρατηθούν «ζωντανά», αλλά και να αποτραπεί η κατάχρηση των διατάξεων από «μπαταξήδες».

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *