Δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές επιδοτήσεις με τη μεταφορά πόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Κοινοποιήστε το άρθρο

agrotess leftaΚαθόλου δεν πρέπει να ανησυχούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας για τις πληρωμές των επιδοτήσεων τους στο εξής, παρά το «ντόρο» που γίνεται με τη μεταφορά πόρων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το paseges.gr ο ντόρος που γίνεται έχει να κάνει κυρίως με τις… εντυπώσεις, καθώς τα συγκεκριμένα χρήματα που μεταφέρονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα της ελλάδος, δεν είναι άμεσες ενισχύσεις προς τους αγρότες, αλλά χρήματα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης τα οποία υπάρχουν στην χώρα μας από το 2009, αλλά δεν έχουν απορροφηθεί. Μάλιστα τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονταν στην ΕΕ το 2016, σε περίπτωση που δεν θα διατίθεντο σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Εξάλλου πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγρότες έχουν λάβει τις ενισχύσεις τους τελευταίους μήνες του 2014, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία πρώτα τους πληρώνει και μετά εισπράττει τα χρήματα (τα κοινοτικά της ΚΑΠ).

Για τον ΕΛΓΑ

Σε σχέση με τα χρήματα του ΕΛΓΑ, τα οποία βρίσκονται σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς και υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ περίπου, πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα και με βάση το ΦΕΚ που εκδόθηκε δεν έχουν μεταφερθεί.

Πηγή: paseges.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *