Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ActionAid: “Στείλε το Φίλο μου Σχολείο”

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 174

Action_Aid_KenyaΗ ActionAid Ελλάς με χαρά ανακοινώνει το ταξίδι εκπαιδευτικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο της συμμετοχής της οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Send My Friend to School (Στείλε το Φίλο μου Σχολείο). 

Πρόκειται για το τρίτο στη σειρά ερευνητικό ταξίδι, που πραγματοποιείται σε αυτό το πλαίσιο. Τα δυο προηγούμενα ταξίδια έγιναν στην Κένυα το 2013 και στην Ρουάντα το 2014.

Το τριετές πρόγραμμα Στείλε το Φίλο μου Σχολείο έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με το δικαίωμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί και τον 2ο Αναπτυξιακό Στόχο της Χιλιετίας.

Η συμβολή των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν είναι καθοριστική, καθώς θα γίνουν μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας με σημαντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. 25.000 εκπαιδευτικοί στην Αγγλία, Ελλάδα, Ισπανία, Νιγηρία και Ρουμανία έχουν πάρει μέρος. Περισσότεροι από 1 εκατ. μαθητές στις 5 αυτές χώρες ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τις δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση που αντιμετωπίζουν παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Περισσότεροι από 1200 εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα έχουν αξιοποιήσει μέχρι στιγμής τα εκπαιδευτικά πακέτα που δημιουργήθηκαν τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Η συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και η έκθεσή σας στις πραγματικές συνθήκες μιας αναπτυσσόμενης χώρας θα σας κάνουν δυνατούς πρεσβευτές της εκστρατείας.

Στο πρόγραμμα θα επιλεγούν 5 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που θα συμμετάσχουν στις παρακάτω δράσεις:

  • Ταξίδι στο Μπαγκλαντές (έως 7 μέρες) με τους συντονιστές της ActionAid Ελλάς σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο της ActionAid.
  • Σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού.
  • Οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων.


Σας καλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκληση αυτή και να διεκδικήσετε μία από τις 5 θέσεις των πρεσβευτών της εκστρατείας. Το κόστος των αεροπορικών (Αθήνα – Ντάκα – Αθήνα), τα έξοδα έκδοσης βίζα, η διαμονή και η βασική διατροφή καλύπτονται από το πλαίσιο της 
EUROPAID, μέσω της ActionAid Ελλάς (1.200€ έκαστος).

Η οικονομική συμμετοχή κάθε πρεσβευτή έχει καθοριστεί στα 200€ και καλύπτει έξοδα εσωτερικών μετακινήσεων και φιλοξενίας. Τα έξοδα προετοιμασίας για το ταξίδι καθώς και προσωπικά έξοδα κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Για πλήρη περιγραφή του προγράμματος, του πλαισίου και της διαδικασίας επιλογής των 5 εθελοντών, που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι φέτος διαβάστε τα παρακάτω αρχεία:
περιγραφή πλαισίου
κριτήρια επιλογής
επιστολή ενδιαφέροντος

Τελευταία ημερομηνία αποστολής αίτησης συμμετοχής: Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δήμος Αθηνών : Δωρεάν «on line» φροντιστήριo για παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε ποιες κάρτες αντικαθιστά η Eurobank
Μενού