Κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

σχολειοΟ αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για το διαχωρισμό των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι όποιες αλλαγές για τη λειτουργία τους, θα γίνουν μετά από διαβούλευση και σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφορούν την φετινή σχολική χρονιά.

Το μόνο που θα ισχύσει, όπως διευκρίνισε, θα είναι η κατάργηση των εξετάσεων και η εισαγωγή των μαθητών με κλήρωση σε όλα τα πειραματικά σχολεία, ενώ, τα πρότυπα σχολεία θα προκρίνουν τα ίδια τον τρόπο που θα γίνεται η επιλογή, αν δηλαδή θα είναι με εξετάσεις ή κλήρωση.

Πρόσθεσε δε, ότι και τα πέντε ιστορικά πρότυπα πειραματικά σχολεία θα διατηρηθούν και θα αποφασίσουν τα ίδια τον τρόπο επιλογής των μαθητών τους.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διορισμός του καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Βασίλη Τσελφέ, στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Υπέρ του διορισμού του κ. Τσελφέ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η ΝΔ καταψήφισε, ενώ Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, δήλωσαν παρών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *