Αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης για την Ελλάδα στα προγράμματα συνοχής

Κοινοποιήστε το άρθρο

europeΤην πρόταση της Επιτροπής για σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης προς την Ελλάδα στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ, στόχος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα καθώς επίσης η αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και δημόσιων πόρων για τις αναγκαίες επενδύσεις στη χώρα. Εκτιμάται, δε, ότι η αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής, μεταφράζονται για την Ελλάδα σε εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ. Η εξοικονόμηση αυτή επιτυγχάνεται με τα εξής τρία μέτρα:

· Με την αύξηση κατά 7% του επιπέδου της αρχικής προχρηματοδότησης το 2015 και 2016, για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 .

· Με την πρόωρη εκταμίευση του τελευταίου 5% των πληρωμών της ΕΕ που εκκρεμούν και που είχαν διακρατηθεί έως το κλείσιμο των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013.

· Με την αύξηση της συγχρηματοδότησης έως και 100% για τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

Αναμένεται συμφωνία ανάμεσα στο Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί επίσημα η πρόταση της Επιτροπής.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *