Η Κομισιόν ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της για ένα Ευρωπαϊκό Σχήμα Εγγύησης Καταθέσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Ellada-EvropiΣτις 24 Νοεμβρίου θα παρουσίασει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις της για την καθιέρωση ενός Ευρωπαϊκού Σχήματος Εγγύησης Καταθέσεων στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της ΟΝΕ και της ολοκλήρωσης της Τραπεζικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το Κολλέγιο των Επιτρόπων συζήτησε σήμερα τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του εν λόγω σχήματος, που στόχο έχει την προστασία των καταθέσεων των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται η τράπεζά τους στην Ένωση.

«Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την περαιτέρω σύγκλιση μεταξύ των κρατών μελών. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την Τραπεζική Ένωση, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για μια ανθεκτική και δυναμική Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Η σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να προτείνουμε τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση ενός πανευρωπαϊκού σχήματος εγγύησης καταθέσεων ήδη από αυτό το έτος. Παράλληλα, θα εργαστούμε για την περαιτέρω μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις.

«Εκτός από την εποπτεία και την εξυγίανση των τραπεζών χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό σύστημα προστασίας των καταθέσεων. Εφαρμόζοντας σταδιακά ένα τέτοιο σύστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών στις τράπεζες, και θα μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος αρνητικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των τραπεζών και των κρατών», δήλωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος για την Τραπεζική Ένωση, Τζόναθαν Χιλ.

πηγή: e-typos.com

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *