Επανέρχεται αφορολόγητο 5.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες

Κοινοποιήστε το άρθρο

eforia_fpaΤην επαναφορά του αφορολογήτου ορίου για τους 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες ​και επιτηδευματίες σχεδιάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η επαναφορά θα γίνει με σχέδιο νόμου που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών εντός του Δεκεμβρίου στη Βουλή, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα αφορά τα εισοδήματα του 2015 η τα εισοδήματα του 2016.

Επίσης δεν διευκρινίζεται εάν η επαναφορά του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ, που θα αποτελέσει ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίου ελεύθερους επαγγελματίες, θα απαιτεί και ποσοστό 10% «ηλεκτρονικών» αποδείξεων επί του ετήσιου εισοδήματος, με χρήση πιστωτικής η χρεωστικής κάρτας, όπως σχεδιάζεται για μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να κατοχυρώνουν το δικό τους αφορολόγητο των 9.500 ευρώ.

Σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες φορολογούνται για τα καθαρά τους εισοδήματα (αφαιρουμένων επαγγελματικών δαπανών,ασφαλιστικών εισφορών κλπ) με 26% από το πρώτο ευρώ για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον εισόδημα, ενώ η προκαταβολή φόρου φτάνει το 100%

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *