Επιμένει η Κυβέρνηση στις 15.000 προσλήψεις μονίμων για φέτος

Κοινοποιήστε το άρθρο

260416094312_2218«Οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχει ανάγκη», επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα, στις 15.000 προσλήψεις που θα γίνουν το 2015, έχουν Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ότι η κυβέρνηση παρέλαβε βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της, αλλά «μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων».

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε «ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας», κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μία αντιμεταρρύθμιση και επισήμανε ότι «η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τόνισε δε ότι «κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο, θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας, που δεν θα σημαίνει απόλυση», ενώ ανέφερε ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο δημόσιο.

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και τάχθηκε υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας πελατειακής και κυβερνητικής τηλεόρασης.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *