Μέχρι τέλος Νοεμβρίου τα αποτελέσμστα της κοινωφελούς εργασίας για τις προσλήψεις σε δήμους

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed_69Εως το τέλος του μήνα – εκτός απρόπτου επιδιώκει ο ΟΑΕΔ να καταφέρει να αναρτήσει τα οριστικά αποτελέσματα με τους ωφελούμενους της β’ φάσης Κοινωφελούς Εργασίας, στους 34  δήμους όλης της χώρας. Τις επόμενες ημέρες την σκυτάλη παίρνει η νέα προκήρυξη για την β φάση.

Υπενθυμίζεται ότι η α’ φάση αφορά την πρόσληψη για οκτώ μήνες, 3.713 ωφελούμενων – ανέργων, σε θέσεις απασχόλησης σε 17 δήμους ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί η γ’ και τελευταία φάση του προγράμματος που αφορά στους υπόλοιπους 274 Δήμους της χωρας.

Το γ’ πακέτο των θέσεων θα είναι και το μεγαλύτερο αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει 23.000 θέσεις από όλες τις ειδικότητες. Φέτος  οι θέσεις απασχόλησης έχουν αυξηθεί κατά 10.000 περίπου σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ.

Οι απολαβές των εργαζομένων θα ανέρχονται μηνιαίως στα 431,75 ευρώ καθαρά για όσους είναι έως 25 ετών, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.

Πηγή:e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *