Για ποιους αδιόριστους ΑΣΕΠ «ανοίγουν» θέσεις εργασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Σε προσωποπαγείς θέσεις διορίζονται καταταγέντες στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης, στην περίπτωση που στον φορέα διορισμού τους δεν υφίστανται οι αντίστοιχες του κλάδου ή της ειδικότητας τους οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως διευκρινίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, οι καταταγέντες στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π. της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης (ΦΕΚ Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 3), οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στα ΦΕΚ 650/ Γ΄/11.7.2016 και 683/Γ΄/18.7.2016 και διορθώθηκαν με το ΦΕΚ τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 4, και η κατανομή των οποίων έγινε με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./73/οικ.20325/27.7.2016 (Β΄ 2357) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./104/οικ.28352/3.11.2016 (Β΄ 3586) όμοια, εάν στο φορέα διορισμού τους δεν υφίστανται οι αντίστοιχες του κλάδου ή της ειδικότητάς τους οργανικές θέσεις, διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού τους και με παράλληλη δέσμευση κενής οργανικής θέσης της ίδιας κατηγορίας για όσο χρόνο υφίσταται η προσωποπαγής θέση. Οι παραπάνω προσωποπαγείς θέσεις καταργούνται αυτοδίκαια με την με οποιοδήποτε τρόπο αποχώρηση από την υπηρεσία των υπαλλήλων που τις κατέχουν».

Σύμφωνα λοιπόν με τις εν λόγω διατάξεις, εάν στους φορείς στους οποίους διορίζονται οι καταταγέντες στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π. της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης (ΦΕΚ Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 3), δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχες του κλάδου η της ειδικότητας τους το εν λόγω προσωπικό διορίζεται σε προσωποπαγείς θέσεις, που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού τους.

Με τη ρύθμιση αυτή θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση τους διορισμού τους και θα επιτευχθεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των διοριστέων της προκήρυξης αυτής.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *