Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών σε ΜΕΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Στην πρόσληψη 218 γιατρών και νοσηλευτών για τις μονάδες εντατικής θεραπείας προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

 Η σχετική προκήρυξη εκδόθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και αφορά 41 γιατρούς και 177 νοσηλευτές κατηγορίας πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δημόσιας εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).

Πρόκειται για θέσεις προηγούμενης προκήρυξης (Φεβρουάριος 2016) οι οποίες δεν είχαν καλυφθεί ή οι επιλεγέντες παραιτήθηκαν. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Μαρτίου (3 μ.μ.) και οι αξιολόγηση θα γίνει από αρμόδια επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι θέσεις που ζητείται να καλυφθούν ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) είναι έξι θέσεις γιατρών και 49 θέσεις νοσηλευτών στην 1η ΥΠΕ, επτά γιατρών και 38 νοσηλευτών στη 2η ΥΠΕ, τεσσάρων γιατρών και 18 γιατρών στην 3η ΥΠΕ, οκτώ γιατρών και 20 νοσηλευτών στην 4η ΥΠΕ, οκτώ νοσηλευτών στην 5η ΥΠΕ, 14 γιατρών και 34 νοσηλευτών στην 6η ΥΠΕ και δύο γιατρών και επτά νοσηλευτών στην 7η ΥΠΕ.

Ανενεργές
Λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παραμένουν ανενεργές 125 κλίνες από τις συνολικά 675 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και μονάδες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) σε δημόσια νοσοκομεία.

Μόνο στην Αττική, είναι κλειστές 14 κλίνες εντατικής από τις συνολικά 244. Μεγάλα κενά υπάρχουν και στα νοσοκομεία της Μακεδονίας (3ης και 4ης ΥΠΕ) όπου από τις 206 κλίνες ανενεργές είναι οι 71.

Μεγάλο μέρος των κενών θα μπορούσαν να έχουν καλυφθεί στην περίπτωση που δεν είχε βγει «άγονος» σχεδόν κατά το ήμισυ ο προηγούμενος διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών.

 

Πηγή:ethnos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *