Ν/σ ΑΣΕΠ: Όπισθεν «αδύναμου» Θεοδωρικάκου μετά τις αντιδράσεις -Τι αλλάζει

Κοινοποιήστε το άρθρο

Την… όπισθεν έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για το ν/σ ΑΣΕΠ. Έτσι, μετά τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε ότι «διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ». Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Πόσο μειώνονταν τα ποσοστά

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, επισημαίνοντας ότι μειώνεται το ελάχιστο ποσοστό για το διορισμό στο Δημόσιο:

*Για τους πολύτεκνους και τα τέκνα τους από 15 σε 10%

*Για τους τρίτεκνους και τα τέκνα τους από 10 σε 5%

*Για τους συγγενείς ΑμεΑ από 5 σε 3%.

Το γεγονός είχε προκαλέσει την ;έντονη αντίδραση της ΑΣΠΕ, που είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη την μείωση. Η ΑΣΠΕ, τότε, είχε κάνει λόγο για τιμωρία για τους πολύτεκνους  και υπενθύζε ότι: «Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15%,  ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Είναι άλλο Κόμμα τώρα στην εξουσία; Η πρότασή μας για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%», προστίθονταν στην ανακοίνωση.

Το 2021 η ψήφιση του ν/σ ΑΣΕΠ

Πάντως, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το συγκεκριμένο ν/σ, παρά τις, μέχρι από μερικές εβδομάδες, διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι το ν/σ θα ψηφισθεί εντός του 2020, η ψήφισή του μεταφέρεται για το 2021, ίσως και μετά τον ανασχηματισμό.

Ο «αδύναμος» Θεοδωρικάκος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπαναχώρηση Θεοδωρικάκου σχετίζεται με το γεγονός ότι ο υπουργός νιώθει αδύναμος, μετά την δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός για την θητεία του στο υπουργείο.

 

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *