Νέο ΕΣΠΑ: Προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης κοινωνικών εταίρων

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 288

espa2Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας,σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), αποτελεί η άμεση, ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στη διαμόρφωση, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των τομεακών και περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων που θα επακολουθήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ στηρίζει την πρόταση των εργοδοτών, για άμεση σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων Κοινωνικών Εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, με αντικείμενο πέντε κοινούς άξονες. Η εκπόνηση ενός «Σχεδίου Δράσης των Κοινωνικών Εταίρων», θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας για: Ανασυγκρότηση, Κατάρτιση, Απασχόληση, Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Συνοχή. 10:43 20/02/201410:43 20/02/201410:43 20/02/201410:43 20/02/2014

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, “η κρίση απέδειξε με τον πιο ισχυρό τρόπο πόσο αλληλοσυνδεδεμένοι και αλληλοεξαρτώμενοι είναι όλοι οι τομείς της οικονομίας μας.

Η αλληλεξάρτηση αυτή, απαιτεί μια συντονισμένη απάντηση και οι κοινωνικοί εταίροι είναι ένας κρίσιμος και στρατηγικός παράγοντας υπέρβασης της κρίσης. Οι 5 κοινωνικοί εταίροι, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ οφείλουμε να ενεργήσουμε με συνέχεια και συνέπεια και να πορευτούμε όλοι μαζί, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελληνικής αλληλεγγύης στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ενεργεί ο καθένας μόνος του, ενώ αν δράσουμε από κοινού, τότε μόνο θα βγούμε από τη κρίση πιο ισχυροί”, καταλήγει η ΕΣΕΕ.

Πηγή: Fpress

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στον ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης
Προηγούμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τις αλλαγές που γίνονται στις Επικουρικές Συντάξεις
Μενού