Κρυφό «χαράτσι» για εκατομμύρια πολίτες από τεκμήρια και πλαστικό χρήμα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 173

Είναι δεδομένο ότι η υπερ-φορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις οδηγεί στη μείωση των εισοδημάτων, αλλά και σε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Επομένως, μειώνει και τα έσοδα που βάζει στα ταμεία του το κράτος. Η συνταγή αυτή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συντηρεί το πελατειακό σύστημα στο Δημόσιο, ανατροφοδοτεί το φαύλο κύκλο της ύφεσης και απομακρύνει ακόμα περισσότερο το στόχο της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

Ομως, οι ρυθμίσεις για τα κίνητρα χρήσης πλαστικού χρήματος και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σε συνδυασμό με τα τεκμήρια διαβίωσης, όπως αποκαλύπτει σήμερα στον ειδικό οδηγό που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, κρύβουν μια επιπλέον παγίδα υπερφορολόγησης για μισθωτούς, αγρότες, συνταξιούχους, ανέργους, περιστασιακά απασχολούμενους, ακόμα και απόρους.

Συγκεκριμένα, ο τρόπος με τον οποίο οι ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου 4446/2016 ενέχει τον κίνδυνο οι παραπάνω κατηγορίες φορολογουμένων να χρεωθούν άδικα με υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων. Και αυτό καθώς υποχρεώνονται να καλύπτουν με δαπάνες που εξοφλούνται είτε με ηλεκτρονικές πληρωμές είτε τοις μετρητοίς ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετήσιου εισοδήματός τους. Ωστόσο, με το κόλπο των τεκμηρίων διαβίωσης που ανεβάζουν το ετήσιο εισόδημα σε υψηλότερα επίπεδα από το πραγματικά αποκτηθέν, είναι προφανές ότι αυξάνεται και ο φόρος.

Τα τεκμήρια διαβίωσης που έβαλε η αριστερή κυβέρνηση διαλύουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και, γενικότερα, τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτούς δηλαδή που υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστάτευε. Φόροι, τεκμήρια και ασφαλιστικές εισφορές διαλύουν τα εισοδήματα και την οικονομία και αν δεν αλλάξει το μίγμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και η ήδη εξαντλημένη κοινωνία θα εξουδετερωθεί πλήρως, αλλά και η οικονομία δεν πρόκειται να συνέλθει.

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διπλή επίθεση για τις αποδείξεις
Προηγούμενο άρθρο
Τα 12 «SOS» για τη φετινή φορολογική δήλωση
Μενού