Δήμος Αθηναίων: Αορίστου χρόνου 147 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι (απόφαση)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 36

Σε αορίστου χρόνου μετατρέπονται οι συμβάσεις 147 συμβασιούχων -παρατασιούχων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, που είχαν κερδίσει σχετική δικαστική  ΑΠΟΦΑΣΗ  από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 2395/2019  ΑΠΟΦΑΣΗ του το Δικαστήριο είχε κρίνει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (δικηγόρος ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος) ήταν αορίστου χρόνου από την πρώτη ημέρα που εργάσθηκαν (σ.σ. 2014, 2015)καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, είχε η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι 147 συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο Αθηναίων μέχρι η απόφαση να καταστεί τελεσίδικη (εφετειακή).

Από τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:

-Τον περασμένο Ιανουάριο, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να παραιτηθεί από το πρώτο ένδικο μέσο, την άσκηση έφεσης και

-Χθες έλαβε και την δεύτερη απόφαση: Την παραίτηση και από το δεύτερο ένδικο μέσο που είχε το δικαίωμα να ασκήσει ο δήμος Αθηναίων, την αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Με αυτό τον τρόπο η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους καθίσταται αμετάκλητη και πλέον αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, προκειμένου οι συμβάσεις των 147 να μετατραπούν και τυπικά σε αορίστου χρόνου.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού