SMS 13033: Αλλαγές στον κωδικό 6 και νέα μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 206

Πιο σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στον κωδικό 6 στο sms 13033 εισηγούνται οι ειδικοί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και της μετάλλαξης. Οπως όλα δείχνουν, ο κωδικός 6 στο sms 13033, δηλαδή η μετακίνηση για σωματική άσκηση, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών με τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται η μετακίνηση να ισχύει μόνο με τα πόδια. Εάν ισχύσει η αλλαγή στο sms 13033 τότε οι άσκοπες μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα αποφευχθούν και έτσι θα περιοριστούν και τα φαινόμενα συνωστισμού.

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή δύο εβδομάδες και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, νωρίτερα την Τρίτη, ότι είναι πιθανή η παράταση του lockdown. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η αλλαγή στον κωδικό 6 στα sms 13033 φαίνεται να «κλειδώνει», θα περιοριστεί σημαντικά η κινητικότητα των πολιτών. Στο μικροσκόπιο, πάντως, φαίνεται να μπαίνει και ο κωδικός 4 για παροχή βοήθειας σε άτομα που το χρειάζονται.

Οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη, στη σύσκεψη που θα ξεκινήσει στις 11:00. Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε σημειώσει στις ανακοινώσεις που είχε κάνει για το lockdown στην Αττική ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο έπεσε στο τραπέζι για απαγόρευση, όμως, τελικά η απόφαση δεν είχε παρθεί. Τώρα, όλα δείχνουν, ότι η απαγόρευση από δήμο σε δήμο φαίνεται να «κλειδώνει», τουλάχιστον από τους λοιμωξιολόγους και οι όποιες αλλαγές ανακοινωθούν για το sms στο 13033, θα γίνουν άμεσα λόγω του κορονοϊού και του πιο σκληρού lockdown.

 

 

Μενού