Προσλήψεις και αποσπάσεις διοικητικών στελεχών

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 342

jobs-13Με επιπλέον προσωπικό θα ενισχυθούν η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Πολιτισμού

Προσλήψεις περιορισμένου βεληνεκούς αλλά και αποσπάσεις διοικητικών στελεχών θα «τρέξουν» το επόμενο δίμηνο, εν όψει των αυξημένων υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη χώρα μας, το πρώτο εξάμηνο 2014.

Για την προετοιμασία της Προεδρίας, συστάθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών «Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας» το οποίο θα στελεχωθεί με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό από το ίδιο και άλλα υπουργεία, ενώ οι προσλήψεις για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα (έως 31 Ιουλίου 2014) δεν θα ξεπεράσουν τις 20 με 25.

Ηδη ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός πρόσληψης 9 υπευθύνων για την κάλυψη αναγκών διαπιστεύσεων, οργάνωσης, χορηγιών, φιλοξενίας κ.λπ. και έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας.

Διερμηνείς – μεταφραστές
Οσα κενά προκύψουν θα καλυφθούν με διερμηνείς και μεταφραστές κειμένων από τον ιδιωτικό τομέα. Εν τω μεταξύ άρχισε η εκπαίδευση στελεχών και η σταδιακή ενδυνάμωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ενώ έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν δρομολογηθεί οι αποσπάσεις διοικητικών στελεχών από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Με επιπλέον προσωπικό θα ενισχυθεί και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς ο ρόλος της, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, αφορά στην ασφαλή διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων. Τέλος 800 με 1.000 εποχικούς υπαλλήλους, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, θα προσλάβει και το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται κυρίως για προσωπικό φύλαξης και καθαρίστριες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι θα εργαστούν με εξάμηνες συμβάσεις στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Προεδρίας.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για τη διοργάνωση της ελληνικής Προεδρίας εξαιρούνται των διαδικασιών ΑΣΕΠ (σύμφωνα με τον Ν 4148/2013, Τεύχος Α) και προωθούνται έπειτα από κοινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μέχρι 29/10 οι αιτήσεις για τις 90 θέσεις Γεωπόνων και Κτηνιάτρων στον ΕΛ.Γ.Α.
Προηγούμενο άρθρο
Κατάρτιση για 725 τραπεζοϋπαλλήλους και 1.000 κληρικούς
Μενού