Κατάρτιση για 725 τραπεζοϋπαλλήλους και 1.000 κληρικούς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 230

aggelies_ergasiasΠρόγραμμα ενθάρρυνσης της ενεργού συμμετοχής των τραπεζοϋπαλλήλων μεγαλύτερης ηλικίας στην απασχόληση θα υλοποιήσει το Διατραπεζικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης (ΔΙ.Κ.Ε.ΤΕ.) στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται για τους υπαλλήλους των ιδιωτικών τραπεζών.

Το πρόγραμμα αφορά 725 τραπεζοϋπαλλήλους ηλικίας 55 ετών και άνω και περιλαμβάνει δράσεις κατάρτισης/ επικαιροποίησης και πιστοποίησης τραπεζικών και ειδικών γνώσεων, καθώς και δράσεις στήριξης, ευαισθητοποίησης και διαχείρισης του φαινομένου της ενεργού γήρανσης στον τραπεζικό τομέα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα καταρτιστούν εκπαιδευτικά πρωτόκολλα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων της ηλικιακής ομάδας άνω των 55 ετών, θα δημιουργηθούν τμήματα εκπαίδευσης στις θεματικές κατηγορίες: τραπεζικές τεχνικές – πωλήσεις – διοίκηση – οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ θα συσταθεί και Ανεξάρτητο σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης γνώσεων και επαγγελματικών προσόντων των μεγαλύτερων σε ηλικία τραπεζοϋπαλλήλων.

Μέσω του προγράμματος θα δοθούν πιστοποιητικά προσόντων, ενώ θα δημιουργηθεί και Ηλεκτρονικός κόμβος για την υποστήριξη της κινητικότητας σε θέσεις εργασίας των μεγαλύτερων σε ηλικία τραπεζοϋπαλλήλων. Τέλος, θα υπάρξουν συνεδρίες Συμβουλευτικής υποστήριξης για τη διευκόλυνση της κινητικότητας των εργαζομένων, εντός ή εκτός του τραπεζικού κλάδου.

Κληρικοί
Πρόγραμμα επιμόρφωσης 1.000 κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας θα υλοποιήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (μέσω του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως) προκειμένου οι κληρικοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους παρέμβασής τους.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, έχει αυξηθεί το εύρος των παρεμβάσεων τόσο των κληρικών όσο και των λαϊκών στελεχών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στους χώρους στους οποίους παρεμβαίνουν και ιδιαίτερα στους τομείς που καλύπτουν οι κοινωνικοπρονοιακοί φορείς και οι φορείς υγείας.

Κατά συνέπεια αυξάνονται αντίστοιχα και οι ανάγκες επιμόρφωσής τους. Σκοπός του προγράμματος είναι να απαντήσει με συγκροτημένο τρόπο στις εν λόγω ανάγκες, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των προσφερόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων επιμόρφωσης είναι οι ακόλουθες:

  • Σύγχρονες ποιμαντικές προσεγγίσεις των προβλημάτων του γάμου και της οικογένειας
  • Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα
  • Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι ποιμαντικής συμπαράστασης στους πενθούντες
  • Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι ποιμαντικής συμπαράστασης στους νοσούντες και τους οικείους τους
  • Εκπαιδευτική διδασκαλία για τη δημιουργία πολιτιστικών προγραμμάτων με βάση τα θεολογική κείμενα
  • Εκπαιδευτική διδασκαλία για τη δημιουργία πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα την ειρήνη και την αλληλεγγύη

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις και αποσπάσεις διοικητικών στελεχών
Προηγούμενο άρθρο
497 εποχικοί έως 12 μήνες σε 47 δήμους
Μενού