Τελική ευθεία για τους 5.000 διαθέσιμους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 188

ÂÏÕËÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇÓ Ê ÌÉ×ÅËÁÊÇÓ ÃΟριστικοποιείται η κινητικότητα των περίπου 5.000 δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι θα ενταχθούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας αφού επισπεύδονται οι διαδικασίες από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Μιχελάκης θα θέσουν επί τάπητος την άμεση εφαρμογή της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ

Σήμερα στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών στην οποία θα συμμετέχουν αρμόδιος υπουργός Γ. Μιχελάκης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, όπου θα θέσουν επί τάπητος την άμεση εφαρμογή της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας καθώς και την αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης που παρουσίασε χτες το Eθνος, προβλέπεται η εφαρμογή της εθελοντικής – διαδημοτικής κινητικότητας υπαλλήλων των ΟΤΑ όπου αναμένεται να μετακινηθούν περίπου 3.000 εργαζόμενοι οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον έναν μήνα. Η πρόταση είχε κατατεθεί από την ΚΕΔΕ και έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι δύο πλευρές αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης αναμένεται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης που έχει πραγματοποιήσει ομάδα εργασίας υπό την ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Λ. Γρηγοράκου σύμφωνα με την οποία καταγράφεται το προσωπικό των ΟΤΑ που αγγίζει τους 83.000 υπαλλήλους και προβλέπονται αριθμοδείκτες για την αξιολόγηση των αυτοδιοικητικών δομών.

Βασική παράμετρος της αξιολόγησης των δημοτικών δομών θα είναι η αναλογία υπαλλήλων σε σχέση με τους κατοίκους κάθε δήμου όπου κατά μέσο όρο θα υπολογίζεται σε 6,2 εργαζόμενους ανά 1.000 κατοίκους.

Διαδικασία

Παράλληλα θα ισχύσουν και ποιοτικοί αριθμοδείκτες ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν οι δήμοι από τους οποίους θα προκύπτει το πλεονάζον προσωπικό που θα τεθεί υποχρεωτικά σε κινητικότητα και υπολογίζεται σε πάνω από 2.000 εργαζομένους.

Εντονα αντέδρασε ο δήμος Αθηναίων στο σχέδιο διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος».

Η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε ευθέως το υπουργείο Εσωτερικών για τη στάση που τηρεί στο ζήτημα, χωρίς να διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες. «Αν τα δημοσιεύματα απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, τότε πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, αφού φαίνεται να εκπονούνται, εν κρυπτώ, σχέδια ”ξαφνικού θανάτου” των δήμων ή υπηρεσιών τους, που σήμερα αποτελούν τον μοναδικό άξονα συνοχής για την κοινωνία, καλύπτοντας την παντελή ανυπαρξία του κεντρικού κράτους», τονίζεται στην ανακοίνωση. Προστίθεται επίσης ότι «από τον Δήμο Αθηναίων τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν αποδεκτές», ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταργηθεί οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη ζωή των Αθηναίων.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει μια θέση εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
Προσωπικό για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, την Εύβοια και το Ρέθυµνο αναζητούν τρεις γνωστές αλυσίδες σούπερ µάρκετ.
Μενού