Ο ΟΑΕΔ μοιράζει δουλειά και μετρητά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 205

oaed-megalh-1024x774Είτε πρόκειται για επικοινωνιακή στρατηγική είτε για απλή σύμπτωση, το γεγονός είναι ένα. Από σήμερα Δευτέρα, αρχίζουν να υλοποιούνται η μία δράση μετά την άλλη.

Ζεστό χρήμα σε ανέργους που θέλουν να κάνουν δική τους δουλειά, επίδομα ανεργίας σε μακροχρόνια ανέργους, επιδοτήσεις σε εργοδότες για να προσλάβουν, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος κοινωνικής απασχόλησης.

Κάποιο από αυτά τα προγράμματα μπορεί να σε αφορούν.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε όλες τις προϋποθέσεις, στο αφιέρωμα που ακολουθεί

1. Από τις αρχές του νέου έτους –δηλαδή σε λίγες ημέρες- οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας. Αν έχεις συμπληρώσει 12 μήνες χωρίς δουλειά –κάτι που είναι το πιο πιθανό διότι οι μακροχρόνια άνεργοι ξεπερνούν τους 900.000- μπορεί να δικαιούσαι και εσύ τα 200 ευρώ τον μήνα. Για να το πληροφορηθείς, θα πρέπει να διαβάσεις τη σχετική εγκύκλιο η οποία κυκλοφόρησε παραμονές Χριστουγέννων

Εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ η εγκύκλιος με την οποία δίδονται στις υπηρεσίες του οργανισμού όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη χορήγηση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας από το νέο έτος. Σε αυτή, περιγράφονται όλες οι διαδικασίες που πρέπει να τηρήσετε για να εισπράξετε το ποσό που σας αναλογεί. Περιγράφονται επίσης και οι προθεσμίες που πρέπει να τηρήσετε. Προσοχή, διότι είναι ασφυκτικές

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, ενσωματώνονται στις απαντήσεις των ακόλουθων ερωτημάτων:

Πόσο είναι αυτό το επίδομα;

Ανέρχεται στα 200 ευρώ τον μήνα και μπορεί να καταβληθεί για χρονικό διάστημα 12 μηνών εφόσον φυσικά πληρούνται οι προϋποθέσεις

Ποιοι χαρακτηρίζονται μακροχρόνια άνεργοι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα;

Ως μακροχρόνια άνεργοι, θεωρούνται όσοι:

  • έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο,
  • παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και
  • έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας. Η κατάσταση συνεχούς ανεργίας προκύπτει από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της οικογένειας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρούσας απόφαση


Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα
;

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20° και 66° έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης. Π.χ. Δικαιούχος, ο οποίος γεννήθηκε την 23.12.1993, και συμπληρώνει το 20° έτος της ηλικίας του την 23.12.2013, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του, εφόσον πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις, από την 23.12.2013 και μετά. Δικαιούχος, ο οποίος διανύει το 67° έτος της ηλικίας του, είναι δικαιούχος μέχρι την ημερομηνία συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας του. Π.χ. Δικαιούχος, ο οποίος γεννήθηκε την 23.12.1947, και την 23.12.2013 συμπληρώνει το 66° έτος της ηλικίας του, είναι δικαιούχος του επιδόματος μέχρι την 22.12.2014. Οι δικαιούχοι πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Ποια ποσά λαμβάνονται υπόψη για να κριθεί αν πληροίτε ή όχι το εισοδηματικό κριτήριο;

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για την εφαρμογή της παρούσης θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό, απαλλασσόμενο, ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος οικονομικού έτους του ανέργου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του. Δεν λαμβάνονται υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα. Για ενήλικους άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το ατομικό.

Το επίδομα μακροχρονίως ανέργου, το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, και μητρότητας δεν λαμβάνονται υπόψη για τον κατά περίπτωση προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.

Το όριο του εισοδήματος που αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο προσαυξάνεται κατά πεντακόσια ογδόντα έξι ευρώ και οκτώ λεπτά (586,08 €) για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Ως ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 18° έτους της ηλικίας, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του τέκνου. Π.χ. Τέκνο, το οποίο γεννήθηκε την 23.12.1995, συμπληρώνει το 18° έτος της ηλικίας του την 22.12.2014.

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσω;

Ο δικαιούχος για να λάβει το επίδομα μακροχρονίως ανέργου υποβάλλει αίτηση συνοδευόμενη από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου της αίτησης οικονομικού έτους (είναι το εκκαθαριστικό του 2013 στο οποίο αναγράφονται τα εισοδήματα του 2012), από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κ.Ε.Π, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος, που συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1589/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτό στοιχείων ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος που χορηγείται μέσω του συστήματος TAXISNET, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του. Δηλαδή όσοι υποβάλλουν αίτηση το έτος 2014, θα προσκομίζουν το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους (έτους 2013), όσοι υποβάλλουν αίτηση το 2015, θα προσκομίζουν το εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2014, κ.ο.κ. Επίσης, σημειώνουμε ότι, οι δικαιούχοι, ΔΕΝ θα προσκομίζουν νέο εκκαθαριστικό σημείωμα, στην περίπτωση που η επιδότηση συνεχίζεται και στο επόμενο ημερολογιακό έτος, αλλά θα ισχύει το εκκαθαριστικό σημείωμα που προσκόμισαν κατά την υποβολή της αίτησης για την ένταξή τους στην επιδότηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που ο δικαιούχος εμφανίζει ποσά από αποζημίωση λόγω απόλυσης, θα προσκομίζει το αντίστοιχο παραστατικό ή το αντίγραφο του Ε1 που υπέβαλε στην εφορία.

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
γ) Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.λ.π.).
δ) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
ε) Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου «Σχέδιο 1»

Κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία που πραγματοποιεί ο επιδοτούμενος μακροχρόνια άνεργος κάθε τρίμηνο, θα υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/86, με προτυπωμένο κείμενο, με το οποίο θα βεβαιώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών δεν συνέτρεξε λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης του, «Σχέδιο 2», το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Υπάρχει προθεσμία υποβολής της αίτησης;

Το δικαίωμα ασκείται εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Η ως άνω προθεσμία αναστέλλεται, όταν ο άνεργος συμμετέχει σε πρόγραμμα κατάρτισης ή είναι ασθενής και για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα κατάρτισης ή η ασθένειά του αντιστοίχως. Οι ημέρες ασθένειας λαμβάνονται από σχετική βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα.

Που υποβάλλεται η αίτηση;

Ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας επιδότησής του, προκειμένου να υποβάλλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργου.

Πότε διακόπτεται και πότε αναστέλλεται το επίδομα;

Η καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου:

1. Διακόπτεται στην περίπτωση κατά την οποία ο άνεργος:
α)
 αναλάβει μισθωτή ή μη δραστηριότητα,
β) δεν αποδεχθεί προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας συναφή με τα τυπικά προσόντα και τις δεξιότητές του,
γ) απολέσει την ιδιότητα του ανέργου για οποιοδήποτε λόγο,
δ) δεν εμφανισθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ κατά τον τρίτο μήνα ελέγχου επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα,
ε) συμπληρώσει το 67 έτος της ηλικίας του.

2. Αναστέλλεται για όσο διάστημα ο δικαιούχος είναι ασθενής, εφόσον η ασθένεια προκύπτει από σχετική βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα.

Κατά τη διάρκεια επαγγελματικής κατάρτισης ο δικαιούχος δεν διαγράφεται από το Μητρώο ανέργων του Ο.Α. Ε.Δ.

Ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας και το επίδομα δεν καταβάλλεται κατά τη διάρκειά της.

Το χρονικό διάστημα της κατάρτισης επιμηκύνει ισόχρονα τη διάρκεια της επιδότησης, εφόσον ο καταρτισθείς διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου.

2. Ανακοινώθηκε πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων με 450 ευρώ τον μήνα προκειμένου να προσλάβουν ανέργους. Αν λοιπόν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στον εργοδότη ζητώντας δουλειά, με το βασικό επιχείρημα ότι θα του κοστίσετε ελάχιστα συν το ότι θα έχει έναν άνθρωπο να του προσφέρει εργασία.

Ο ΟΑΕΔ ενεργοποιεί από σήμερα  Δευτέρα 30.12.2013 ειδικό πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία τεσσάρων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν, θα εισπράττουν ακόμη και 450 ευρώ τον μήνα, για κάθε θέση εργασίας που θα δημιουργούν. Από μόνο του αυτό, αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα για έναν άνεργο που ψάχνει για δουλειά. Μάθε τις λεπτομέρειες του προγράμματος και πήγαινε στον εργοδότη με ένα ισχυρό επιχείρημα στη φαρέτρα σου. Προσοχή διότι υπάρχουν προϋποθέσεις

Το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων» ξεκινά στις σήμερα 30-12-2013 και η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» με σκοπό τη δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι περιφέρειες της χώρας που συμπεριλαμβάνονται στους Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

1 Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,

2 Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία,

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και έχουν προσλάβει με σχέση εξαρτημένης σχέσης τους ωφελουμένους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού», την επόμενη της λήξης της πρακτικής τους άσκησης, η οποία έχει πραγματοποιηθεί στους δικαιούχους αυτούς.

Επίσης δικαιούχοι είναι και όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη προσλάβει τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» μέχρι τη δημοσίευση της οικείας ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή μέχρι 11-12-2013.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι ενταγμένοι:

α) στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» και

β) στο πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» που προσλαμβάνονται την επόμενη της λήξης της πρακτικής τους άσκησης με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Επίσης ωφελούμενοι είναι και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση μέχρι τη δημοσίευση της οικείας ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή μέχρι 11-12-2013.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και για τους ωφελούμενους άνω των 25 ετών στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους έξι (6) μήνες.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά το χρονικό διάστημα της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο εν λόγω πρόγραμμα σε μείωση προσωπικού.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.

Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 10.200.000 Ευρώ, και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνσηwww.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος.

3. Αν πάλι είσαι άνεργος και θέλεις να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά, εγκαινιάζεται άμεσα το πρόγραμμα επιδότησης με 10.000 ευρώ των νέων που θα θελήσουν να καινοτομήσουν και να επιχειρήσουν.

 

 
Με διαδικασίες εξπρές, ο ΟΑΕΔ προχωρεί στην υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης νέων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά προκειμένου να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Το ποσό της επιδότησης θα φτάσει στις 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν καθώς οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται πριν την αλλαγή του χρόνου. Θέσεις για όλους δεν υπάρχουν γι’ αυτό σπεύσατε.
Συνολικά, το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, και φέρει τον διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
 
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00€ ενώ το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
 
Προτεραιότητα θα δοθεί:
 
  • στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
 
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι έντεκα (11) περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
 
  • Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
  • Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
 
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.
 
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000,00 και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις (βλέπε Κεφ. 4 της Δημόσιας Πρόσκλησης).
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι ενταγμένοι ΝΕΕ θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων.
 
Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
 
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από 30/12/2013..

 

 
4. Έκανες αίτηση για να διεκδικήσεις -με όπλο τα μόρια που μπορείς να συγκεντρώσεις- μια από τις θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης; Ανακοινώθηκε και ο κατάλογος με τους τελευταίους 7.400 επιτυγχόντες. Δες αν είσαι ένας από αυτούς.
 
Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για 7400 συνανθρώπους μας οι οποίες επί μήνες ολόκληρους ζούσαν τον εφιάλτη της ανεργίας. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο με τα ονόματα όσων κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μια από τις θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα. Δείτε αν είστε ένας από αυτούς. Έχετε κατά νου ότι μετά τις γιορτές θα πρέπει να κινητοποιηθείτε καθώς υπάρχουν προθεσμίες.

Το πίνακα με τους επιτυγχόντες μπορείτε να τον βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. 

 
Εκεί θα βρείτε τον Οριστικό Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν άμεσα στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2)

5. Και αν δεν σε καλύπτει κανένα από τα προγράμματα που προαναφέρθηκαν, υπάρχει πάντοτε ο κατάλογος με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τις οποίες μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες με μια επίσκεψη στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ

 Πηγή: fpress

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
500 Θέσεις Εργασίας σε επικουρικούς γιατρούς σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Προηγούμενο άρθρο
Από σήμερα οι δηλώσεις για Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού»
Μενού