Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Παιδεία – Νέο σύστημα μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 224

paideiaΕξορθολογισμός της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, μαθητεία για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ., ακόμα και για όσους έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έξι χρόνια πριν, αλλά και καθολική εφαρμογή του αναμορφωμένου προγράμματος που μέχρι στιγμής ίσχυε πιλοτικά σε 961 δημοτικά σχολεία, είναι μερικές από τις ενέργειες που το υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί να ολοκληρώσει εντός του έτους.

Με βάση απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχουν τεθεί 20 στρατηγικοί στόχοι που αφορούν στην εκπαίδευση.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται από το υπουργείο και το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την κάθε ενέργεια. Ένας από τους καίριους στόχους είναι η αλλαγή νομοθεσίας για τους διορισμούς και τις μεταθέσεις του εκπαιδευτικού δυναμικού ώστε να μπει ένα τέλος στα κενά στις σχολικές μονάδες, το οποίο ταλαιπώρησε μέχρι και τον Ιανουάριο αρκετά σχολεία, κυρίως όμως τα ΕΠΑ.Λ..

Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου στοχεύει στην ενίσχυση της ειδικής αγωγής, στην εντατικοποίηση της μάθησης ξένων γλωσσών και νέων τεχνολογιών, αλλά και στην καθολική εφαρμογή του Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος Σπουδών.

Πηγή: alfavita.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μέσω ΑΣΕΠ θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι του Δημουσίου
Προηγούμενο άρθρο
Παράταση στην υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων του ΙΚΑ
Μενού