Σχέδιο δράσης 2015-2017 για την «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 156

Internet-Business-01_774102757-300x187Το κοινό τους όραμα για τη δυναμική είσοδο των γυναικών στο χώρο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου τα μέλη της «Ψηφιακής Συμμαχίας για τη Γυναικεία Απασχόληση», με αφορμή την ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης 2015-2017 της πρωτοβουλίας, την οποία συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας, η οποία αποτελεί μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ανοικτή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσα από την δέσμευση σε ένα κοινό πλαίσιο στρατηγικής, αρχών και δράσεων για την προώθηση περισσότερων γυναικών σε τομείς ψηφιακής απασχόλησης.

Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, «Οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν καθημερινά τη ζωή μας. Καθιστούν τα μοντέλα εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας και κοινωνικής συμβίωσης παρωχημένα με ρυθμούς που δυσκολευόμαστε να αφομοιώσουμε.

Χρειάζεται να βρούμε νέες ισορροπίες μεταξύ των δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτει ένας εργαζόμενος ή ένας επιχειρηματίας και των αναγκών της κοινωνίας και της αγοράς. Αυτό ακριβώς επιχειρεί να πράξει η Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση. Δημιουργούμε ένα οικοσύστημα καινοτομίας που θα επιδιώξει να πείσει τις γυναίκες ότι, ακόμη και σε καιρό κρίσης, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στο χώρο των νέων τεχνολογιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό απέδειξε η διεθνής αναγνώριση της Συμμαχίας μας που ήδη απέσπασε μια σημαντική διάκριση από το θεσμό WITSA Global ICT Excellence Awards. Είναι μια αναγνώριση για την Ελλάδα, για όσα που μπορούμε να πετύχουμε όταν Πολιτεία, Κοινωνία και Αγορά, κινούνται συντονισμένα προς την ίδια κατεύθυνση».

Το Σχέδιο Δράσης που παρουσιάστηκε δομείται σε πέντε θεματικούς άξονες: Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας των γυναικών μέσω δράσεων Δια Βίου Μάθησης, Ανάδειξη γυναικείου ταλέντου με την ενίσχυση συμμετοχής περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας, Δημιουργική προσέγγιση της επιχειρηματικότητας και της Ανάπτυξης. Προσέλκυση περισσότερων γυναικών και κοριτσιών στις ΤΠΕ. Ευρωπαϊκή και Διεθνής Διάσταση – Δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού μοντέλου.

Την παρουσίαση των επί μέρους στόχων του Σχεδίου Δράσης παρουσίασαν (κατά σειρά ομιλιών) οι: Παντελής Νικολαϊδης, Συντονιστής της Πρωτοβουλίας από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Δημήτρης Βαρουτάς, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Βενετία Κουσσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος MANPOWER GROUP, Δημήτρης Ραφτόπουλος, European Center For Women and Technology Technology και Νάντια Κατσάνου, Δίκτυο Ευρώπη – Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
28 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Νότιου Πηλίου
Προηγούμενο άρθρο
Αναδρομικά τεκμήρια για 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
Μενού