1.000 Θέσεις Εργασίας για Ελεγκτές Εσόδων από τον Ιανουάριο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 163

ergasia23Νέους διαγωνισμούς για 1.000 θέσεις τακτικού προσωπικού προετοιμάζει μέσα στον Ιανουάριο του 2015 το υπουργείο Οικονομικών. Οι θέσεις θα καλυφθούν σε βάθος χρόνου με δύο προκηρύξεις μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ και αφορούν Νομικούς και Οικονομολόγους, αποκλειστικά ως Ελεγκτές Εσόδων με κύρια αρμοδιότητα τον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων στις επιχειρήσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι κάτοχοι πτυχίου Νομικών ή Οικονομικών Επιστημών. Οσοι προσληφθούν θα διοριστούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους – Εργασία», η πρώτη προκήρυξη θα εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η κάλυψη των θέσεων βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με τον χρόνο συνταξιοδότησης των ήδη εργαζομένων στο ΥπΟΙΚ και την αναπλήρωση των θέσεών τους με τους νέους επιτυχόντες.

Ειδικότερα, μέσα στον Δεκέμβριο θα ασκήσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα 500 εργαζόμενοι του υπουργείου, οι οποίοι θα αναπληρωθούν πρώτοι -με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας- από νέους υποψηφίους, ενώ δεν αποκλείεται και η πρόσληψη μικρού μόνο αριθμού επιτυχόντων από προηγούμενους διαγωνισμούς. Ωστόσο, η τελική ανάληψη καθηκόντων των νέων επιτυχόντων θα τύχει σχετικής καθυστέρησης εξαιτίας της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και τυχόν ενστάσεων, αλλά και την πλήρη αξιολόγηση των προσόντων που προβλέπει το ΑΣΕΠ με μέγιστο χρόνο αναμονής για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την ανάληψή τους, τους εννέα μήνες.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει στο «Εθνος – Εργασία» ότι θα ακολουθήσει η κάλυψη των υπολοίπων 500 θέσεων πάντα ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα έτη και σε συμφωνία με την αναλογία 1:1 που ισχύει πλέον στο Δημόσιο έως την κάλυψη των συνολικά 1.000 νέων εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών.

Ας σημειωθεί ότι η μόνη ειδικότητα που μπορεί, έως και τουλάχιστον το 2016, να καλυφθεί είναι εκείνη των Ελεγκτών Εσόδων. Οι υπόλοιπες ειδικότητες, προς το παρόν, θα υφίστανται την αναμενόμενη μείωση που θα προκύπτει από παραιτήσεις ή συνταξιοδοτήσεις και δεν θα αναπληρώνονται, ενώ από το 2017 και έπειτα αναμένεται η δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων περισσότερων ειδικοτήτων.

Εξάλλου, ήδη, καθήκοντα ως Ελεγκτές Εσόδων έχουν αναλάβει περίπου 600 εργαζόμενοι, από τους περίπου 400 μέσα στο 2013, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα διορίστηκαν ακόμη 200.

Προσόντα
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι κάτοχοι πτυχίου Νομικών ή Οικονομικών Επιστημών και θα διοριστούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.

Με επιπλέον μόρια θα πριμοδοτηθούν υποψήφιοι, οι οποίοι, πέραν του απαραίτητου τίτλου σπουδών, θα διαθέτουν μεταπτυχιακό ή ανώτερο τίτλο σπουδών στο αντικείμενό τους και σε αντικείμενα όπως το Φορολογικό Δίκαιο, ή η Πολιτική Δικονομία, ή το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή η Ελεγκτική, ή η Λογιστική, ή η Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στα παραπάνω αντικείμενα.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν επιπλέον παράγοντες, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μόρια που θα «σφραγίσουν» τον διορισμό των υποψηφίων βάσει τελικής κατάταξης.

Απαιτούνται, επίσης, η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου και η πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.

Ο τελικός διορισμός θα κριθεί και βάσει κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία ορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ ένα 7% των διοριστέων θα επιλεγεί από όλες τις ειδικές κατηγορίες προσωπικού, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έμμεσης ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι ή παλιννοστούντες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Της Κατερίνας Κυρίτση
Πηγή: ethnos.gr/

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Είστε Οδοντοτεχνίτης ; Στείλτε το βιογραφικό σας στο Εργαστήριο Οδοντικής Τεχνολογίας Scandinavian Dental Group στη Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Προσωπικό για τις εορταστικές εκδηλώσεις του επιθυμεί να προσλάβει ο Ζωολογικός Κήπος Edinburgh Zoo στην Ιρλανδία.
Μενού