Θέσεις Εργασίας εποχικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 140

ekavΤο φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 200 διασωστών που, ναι μεν, θα δώσουν «ανάσα» στο υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ, δεν θα καλύψουν ωστόσο όλα τα κενά.

Η πρόθεση του υπ. Υγείας είναι από τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία να ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ώστε να σταματήσει η «ντροπιαστική» πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία έξι καλοκαίρια για την κάλυψη των κενών: να ανταλλάσσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ την καλοκαιρινή άδεια, με εργασία σε νησί, δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές εκτός έδρας.

Εν τω μεταξύ, ώς κοντά στο τέλος του «σίριαλ» για την αγορά 186 ασθενοφόρων και κινητών μονάδων βρίσκεται το ΕΚΑΒ. Αύριο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εξέλιξη του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, έως το τέλος του 2015 τα νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα μπορούν να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 186 ασθενοφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε το 2012 και έως πρόσφατα είχε «κολλήσει» δικαστικά, σε ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει μία εκ των εταιρειών που συμμετείχαν.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για ΠΕ Βιολόγων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ειδικούς Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη
Μενού