Πληρώνονται βιοκαλλιεργητές Λάρισας, Λέσβου και Λήμνου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 145

neoi agrotewΤο δρόμο της πληρωμής παίρνουν -αν και μετά από περισσότερα από 3 χρόνια καθυστέρησης- οι δικαιούχοι της βιολογικής γεωργίας του 2012, καθώς ολοκληρώνονται οι διοικητικοί έλεγχοι και οι κατά τόπους ΔΑΟΚ στέλνουν τις καταστάσεις πληρωμής στον ΟΠΕΚ

Χαρακτηριστικές είναι οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας Λάρισας και Βορείου Αιγαίου για τη δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων της πενταετίας, αλλά και της διετούς παράτασης. Στη Λάρισα, η πληρωμή της νέας πενταετίας αφορά 170 από τους 534 δικαιούχους με το ποσό των 140.411,48 ευρώ και για τη διετή παράταση 14 από τους 62 δικαιούχους με ποσό ύψους 8.576,39 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους βιοκαλλιεργητές της Λέσβου και της Λήμνου, η πληρωμή που αφορά ενστάσεις περιλαμβάνει 59 δικαιούχους με συνολικό ποσό 17.597,37 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις από τις δύο Πειρφέρειες έχουν ως εξής:

Περιφέρεια Λάρισας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους δικαιούχους της Δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία» του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής μετά ενστάσεων του έτους 2012 (2η πληρωμή-Νέα πενταετία) και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας.

Για τη δεύτερη πληρωμή της νέας πενταετίας έτους 2012 υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυσης των 140.411,48 ευρώ για 170 από τους 534 δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για την πληρωμή τους από τους γεωπόνους – γεωργικούς συμβούλους τους.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία ενημερώνει τους δικαιούχους της Δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία» του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής μετά ενστάσεων του έτους 2012 (2η πληρωμή – Διετής παράταση) και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας.

Για τη Διετή παράταση υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυσης των 8.576,39 € για 14 από τους 62 δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για την πληρωμή τους από τους γεωπόνους – γεωργικούς συμβούλους τους.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους βιοκαλλιεργητές της Λέσβου και της Λήμνου, που κατέθεσαν δήλωση εφαρμογής για το έτος 2012 στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία-διετής παράταση», ότι την Δευτέρα 21-9-2015 αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) οι αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις της 2ης πληρωμής με τους δικαιούχους για το έτος εφαρμογής 2012, μετά την εξέταση των ενστάσεων και των διορθώσεων επί του υπολογισμού πληρωμής που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 59 δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 17.597,37 ευρώ.

Επίσης οι καταστάσεις έχουν αναρτηθεί και στους πίνακες ανακοινώσεων:

-Του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής

-Του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

Οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και την πίστωση των ατομικών λογαριασμών των δικαιούχων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο 5 της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Καραντώνη 2 Μυτιλήνη) και στο τηλέφωνο 2251046661.

Πηγή: www.agronews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αύξηση φόρου στο τσίπουρο ζητά η Κομισιόν
Προηγούμενο άρθρο
Σενάρια για ενιαία κλίμακα αγροτών κι επιτηδευματιών
Μενού