Καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 127

anasf autokΣε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος θα προχωρήσει η κυβέρνηση με στόχο να πληρώσουν όλοι, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, δήλωσε ο αναπληρωτής Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προαναγγέλοντας ότι η οριστική απόφαση αναμένεται «την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα», ώστε τα τέλη να βγουν μέσα στον Νοέμβριο. Πάντως, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα» επισήμανε.Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στα ραδιοφωνικο σταθμό, είπε:

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν.

Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά.

Μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά, που δεν είναι μεγάλο, αλλά που κάνει 40.000 ευρώ. Το θεωρείται δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 ευρώ τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά, αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στις συσκέψεις με το κουαρτέτο, στις οποίες συμμετείχε, λέγοντας πως «δεν συμφωνήσαμε νέο φόρο με τους δανειστές», «δεν είδε στυγνούς και κυνικούς ανθρώπους» και πρόσθεσε πως στα θέματα φορολογίας υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και σημείωσαν και οι δύο πλευρές πως οι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι.

Για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση υπογράμμισε πως η σχετική συζήτηση για την εύρεση ισοδύναμων δεν έχει κλείσει και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση.

Ως προς την πλήρωση της θέσης της γενικής γραμματείας δημόσιων εσόδων σημείωσε ότι πιθανότατα σήμερα ή αύριο θα βγει νέα προκήρυξη, ενώ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως φέτος θα δοθούν τα μισά λεφτά, και οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πώς αμείβεται η εργασία την 28η Οκτωβρίου
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Υπάλληλο Τμήματος Πωλήσεων στο Porto Carras
Μενού