Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί τους νέους για να βρουν δουλειά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 127

μεταγραφεςΕίσαι νέος, έχεις τελειώσει το Λύκειο και δεν βλέπεις προοπτική; Κι όμως η…ευκαιρία καμιά φορά είναι μπροστά μας, είναι στον…υπολογιστή μας και δεν την προσέχουμε!

Ένα νέο πρόγραμμα ,που έρχεται αυτή τη φορά από τη Γερμανία , δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, από 18-27 ετών, που δεν έχουν πτυχίο, να καταρτιστούν, να μάθουν μια δουλειά χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική-αντθέτως να αμείβονται κιόλας! Ακόμη και την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας ,διά ζώσης ή  από…απόσταση, την επιδοτεί το γερμανικό κράτος!

“To (The Job of my life ) πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη έχει αυτή τη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες” όπως λέει η κ. Ζηνοβία Λουιζάκη που τo εντόπισε από το 2013! Η κ.Λουιζάκη που είναι ομογενής- μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία και σήμερα ζει στο Ηρακλειο- από ενδιαφέρον έψαξε όλα τα προγράμματα και καθώς η ίδια προετοιμάζει γιατρούς που θέλουν να πάνε στη Γερμανία έβγαλε…λαυράκι!

“Συχνά μέσα από συζητήσεις, εντονότερα τον τελευταίο καιρό, έχω γίνει δέκτης ενός άσχημου κλίματος που αντανακλά την πολυδιάστατη κρίση της σημερινής εποχής. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κι εγώ κάτι για να βοηθήσω τους νέους της χώρας μου. Μετά από προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα αυτό το πρόγραμμα, το οποίο πιστεύω ότι ανοίγει νέες προοπτικές για τους νέους και ανέργους της Ελλάδας” τονίζει η κ.Λουιζάκη που υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα και για τους ίδιους τους Γερμανούς.

Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία κάνει μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη νεανική ανεργία στην E.E Στη Γερμανία η εκμάθηση του επαγγέλματος δεν γίνεται αποκλειστικά σε μία σχολή, αλλά μαθαίνοντας μία τέχνη υπάρχει και πρακτική άσκηση και θεωρητικό μέρος. Το πρόγραμμα “The Job of my life” επιδοτεί  τα μαθήματα γλώσσας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπαίδευση στη Γερμανία είναι B1 μετρια γνώση της γερμανικής γλώσσας, γι’ αυτό προηγούνται ταχύρυθμα μαθήματα διάρκειας περίπου  έξι μηνών.

“Τα μαθήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο 2016 μέσω«ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία  «Skype»., Μέσα σε 6 μήνες οι εκπαιδευόμενοι θα φθάσουν στο επίπεδο Β1” αναφέρει. Και συνεχίζει: «Από τον Ιανουάριο του 2014 παρέχουμε μαθήματα μέσω διαδικτύου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε όσους δε μπορούν για τον οποιονδήποτε λόγο να έρθουν στο χώρο μας, να μάθουν Γερμανικά.»

Τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι:

Δειτε περισσότερα εδω

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο εξωτερικό
Προηγούμενο άρθρο
Η κρυφή εγκύκλιος για τις συντάξεις στο Δημόσιο που δεν ανακοινώθηκε. Τι περιλαμβάνει
Μενού