Γεύματα φροντίδας για 3.000 μαθητές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 165

1747546Σε μια κίνηση ανθρωπιάς και φροντίδας προχώρησαν σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ινστιτούτο «Prolepsis» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», υπογράφοντας σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος για τη σίτιση παιδιών σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου και προβλέπει τη διάθεση καθημερινών γευμάτων σε 3.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας. Για την Περιφέρεια τη σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «’Ισως είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της θητείας μας στην περιφέρεια. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες 3.000μαθητών για καθημερινό γεύμα. Είναι σημαντική στιγμή και για άλλους δύο λόγους, γιατί αποφορτίζουμε τις οικογένειες αυτών των μαθητών από ένα μεγάλο άγχος για τα γεύματα των παιδιών τους αλλά και γιατί για ακόμη μία φορά αποδείξαμε ότι όταν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας θέλουν, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Γι΄αυτό το λόγο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος που συγχρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα αλλά και το ινστιτούτο Prolepsis που το οργανώνει και το συντονίζει»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» εκπροσώπησε ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης ο οποίος, αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για την οικονομική συμμετοχή της περιφέρειας, δήλωσε: « Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για εμάς διότι βλέπουμε στη πράξη να υλοποιείται μία βασική ιδέα και πολιτική του ιδρύματος για την συνεργασία του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό. Το ίδρυμα, από την αρχή της κρίσης έχει αποφασίσει ότι το 70 με 80% των δωρεών θα διατίθεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Prolepsis, που κάνει μία εξαιρετική δουλειά, έχουμε διαθέσει, τα τελευταία πέντε χρόνια, 20εκατ. Ευρώ για την σίτιση παιδιών σε σχολεία».

Το ινστιτούτο «Prolepsis» εκπροσώπησε η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Αθηνά Λινού. Η κ.Λινού τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας συνεργάζεται στο πλαίσιο ενός τέτοιου προγράμματος δίνοντας χρήματα για την σίτιση των παιδιών στα σχολεία. «Εδώ και πέντε χρόνια με τη βοήθεια του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε φαγητό στα παιδιά τα οποία έχουν τεράστια ανάγκη. Στόχος μας δεν είναι μόνο η κάλυψη των αναγκών σίτισης των παιδιών αλλά και η προώθηση της υγιεινής διατροφής, δηλαδή να μαθαίνουν τα παιδιά να τρώνε σωστά» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σε εταιρείες η διαχείριση «κόκκινων» δανείων
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα στήριξης των 600 απολυμένων της Φωκάς
Μενού