Αυτός είναι ο εργασιακός κλάδος που δεν έχει πληγεί από την ανεργία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 138
9F7E467ABDFEC20B17AE9FE32C6D0956Στην εισήγησή του κατά το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΕ, ο κ. Κωστής Καγγελίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι για τα στελέχη της Πληροφορικής η ανεργία είναι μηδενική.

Οπως εκτιμά ο κ. Καγγελίδης, η ανεργία είναι μηδενική για τα στελέχη της πληροφορικής ενώ τόνισε πως στη συγκεκριμένη αγορά θα δημιουργηθούν στο μέλλον πολλές θέσεις εργασίας.

«Σύμφωνα με υπολογισμούς το 2020 θα υπάρχει στην Ευρώπη ζήτηση για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον κλάδο της Πληροφορικής», είπε.

Πάντως, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΣΕΠΕ, ο τομέας του ΙΤ αναμένεται να παράξει νέες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις εκφράζουν πρόθεση προσλήψεων στα τμήματα, που σχετίζονται με την τεχνολογία, εντός του 2016.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο αριθμός των απασχολουμένων είναι πιθανό να αυξηθεί στα τμήματα Πωλήσεων, IT/Τεχνολογίας και Marketing, με την πρόθεση προσλήψεων να διαμορφώνεται σε 54,9%, 29,6% και 27,6% αντίστοιχα.

Ο κύριος λόγος για νέες προσλήψεις, το 2016, στις ελληνικές επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη των εταιρειών για άτομα με νέες δεξιότητες.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Τράπεζας οι επιχειρήσεις υπηρεσιών Πληροφορικής όχι μόνο άντεξαν αλλά στα χρόνια της κρίσης αλλά κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Ειδικά οι μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου αύξησαν, την περίοδο 2009 – 2014, τις πωλήσεις τους κατά 6% ετησίως έναντι πτώσης 0,2% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα (εταιρείες με πωλήσεις μεταξύ €10 εκατ. και €50 εκατ.).

Πηγή: eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
«Ανοικτοί» διαγωνισμοί ΕΛΤΑ – Δείτε σε ποιες περιοχές
Προηγούμενο άρθρο
120 εκατ. ευρώ αναζητούν επενδυτές
Μενού