120 εκατ. ευρώ αναζητούν επενδυτές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177
ependitika-1000«Ανοικτά» για υποβολή αιτήσεων, μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα παραμείνουν τρία χρηματοδοτικά εργαλεία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Τα διαθέσιμα κονδύλια διαμορφώνονται σε 120 εκατ. ευρώ, 60 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο και τα υπόλοιπα από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, αφορούν μικρομεσαίους επιχειρηματίες και πρέπει να απορροφηθούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

«Στο βαθμό που δεν θα δοθούν, δεν γνωρίζω τις διαδικασίες τι θα κάνει η ελληνική πολιτεία, τι ανακατανομές θα γίνουν, διότι έτσι γίνεται συνήθως, και πώς θα τα αξιοποιήσει», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Κώστας Γαλιάτσος, αναφερόμενος στα 120 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τις ηγεσίες των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ απηύθυναν κάλεσμα προς τους μικρομεσαίους να αξιοποιήσουν τα εργαλεία του Ταμείου προς όφελος των επιχειρήσεών τους.

«Κάθε μέρα που περνά όσο δεν δίνονται αυτά τα χρήματα κλείνουν επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Γαλιάτσος, προαναγγέλλοντας τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο θα παρέχει μικροπιστώσεις, δάνεια και εγγυήσεις προς τις επιχειρήσεις. Αυτή η πρωτοβουλία είναι σε διαβούλευση με τους θεσμούς και «τα καλά νέα δεν θα αργήσουν περισσότερο από ένα μήνα», κατά τα λεγόμενά του.

Ποιους αφορά

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ:
1 Επιχειρηματική επανεκκίνηση: Αφορά υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οικονομικών κλάδων που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δράση στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυτός είναι ο εργασιακός κλάδος που δεν έχει πληγεί από την ανεργία
Προηγούμενο άρθρο
Το τελειωτικό χτύπημα στις ελληνικές startups: Τις διώχνουν οι φόροι
Μενού