Το τελειωτικό χτύπημα στις ελληνικές startups: Τις διώχνουν οι φόροι

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 133
179Μπορεί οι ελληνικές startups να κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες πολιτικών αναταραχών, βίαιων διαδηλώσεων, εν μέσω παραπαίουσας οικονομίας και του ρίσκου του Grexit, ωστόσο, το τελειωτικό χτύπημα φαίνεται να είναι ο νέος γύρος φορολογικών επιβαρύνσεων που υπέγραψε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου μνημονίου, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το Bloomberg.

Αυτό που χρειάζονται οι startups είναι ένα διάλειμμα, τονίζει ο Βασίλης Σιώρος, CEO της Ardustech P.C, μιας μικρής εταιρείας με μεγάλα σχέδια για την χρήση του ελληνικού ελαιολάδου στη φαρμακευτική.

«Καμία startup δεν ζητά χρήματα από την κυβέρνηση. Το κράτος μπορεί να επενδύσει χωρίς να δώσει χρήματα, δίνοντας φοροαπαλλαγές για έναν χρόνο, μειώνοντας τις εισφορές ή απαλλάσσοντάς τες από την καταβολή. Τέτοιες ενέργειες μπορούν να δώσουν παράταση ζωής σε μια startup, επιτρέποντάς της να δημιουργήσει 1-2 θέσεις εργασίας ακόμα» εξηγεί ο Β. Σιώρος στο Bloomberg.

Για την Ardustech, η αύξηση της φορολογίας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία, καθώς αυτή έχει αρχίσει να βγαίνει στην αγορά και να σχεδιάζει την δοκιμαστική παραγωγή της, τον Σεπτέμβριο, όπως λέει ο COO της, Άκης Καπέτας.

Η εταιρεία επιδιώκει να μετατρέψει το παραδοσιακό ελληνικό ελαιόλαδο σε μορφή σκόνης με στόχο τη χρήση του σε φαγητά, καλλυντικά και φάρμακα.

 Πηγή:eleftherostypos.gr

Μενού