ΝΕΟ VOUCHER 10.000 ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών με ΕΠΙΔΟΜΑ 400€ & εξάμηνη απασχόληση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 221

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, οι ωφελούμενοι που έχουν προεπιλεγεί από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών» μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στον ιστότοπο voucher.gov.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «ΔΥΠΑ – Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τα εγκεκριμένα προγράμματα ψηφιακών ή πράσινων δεξιοτήτων από τα οποία θα επιλέγουν οι άνεργοι-ωφελούμενοι θα εμφανίζονται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Αντικείμενο του παρόντος έργου, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης σε ανέργους ηλικίας 25-45 ετών, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., η οποία οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων,
ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο του παρόντος έργου περιλαμβάνει:
α) Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης ανέργων εγγεγραμμένων στη Δ.ΥΠ.Α. διάρκειας 80 ωρών που οδηγεί σε απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, όπως σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες.
β) Πιστοποίηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Το έργο αφορά στην κατάρτιση και πιστοποίηση, για έως 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. ηλικίας 25 έως 45 ετών. Η επιλογή των ωφελούμενων στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επιμέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης
που θα επιλέξουν (όπως εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά
δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης, της διαδικασίας πιστοποίησης, της έκδοσης των αποτελεσμάτων και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης,

Η κατάρτιση υλοποιείται εξ αποστάσεως και διαρκεί 80 ώρες (τουλάχιστον 60 ώρες σύγχρονης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης) και ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης. Η ημερήσια διάρκεια της
θεωρητικής κατάρτισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις έξι (6) ώρες.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα ενός (1) μήνα.

Μετά την κατάρτιση θα ακολουθήσει 6μηνη εργασία.
Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο:


ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο προϋπολογισμός του έργου αποτελεί 100% δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Επίσημη σελίδα της δράσης:

Επίσημη σελίδα ενημέρωσης: www.voucher.gov.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
7 Σεπτεμβρίου 2023 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 5363

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Από σήμερα το Καλάθι της Σαρακοστής (τιμές)
Προηγούμενο άρθρο
Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στον Τουρισμό με επίδομα 1250€ για Άνεργους & Εργαζόμενους!
Μενού