Τα νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 340

Φέτος, ομολογουμένως, σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, με επίσημη απόφαση,  δια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & δια βίου Μάθησης, οι αλλαγές αφορούν στις προσλήψεις στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).

Αναλυτικότερα:

Οι υποψήφιοι, για την ένταξή τους στα μητρώα πρέπει να υποβάλλουν μία (1) αίτηση ένταξης στο Μητρώο ΣΔΕ, στη διεύθυνση: https://mitrwosde.inedivim.gr. Η υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης στο Μητρώο, θα λαμβάνει χώρα μία (1) φορά κατ΄ έτος.

Η χρονική περίοδος υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο καθώς και η διάρκεια κατά την οποία το Μητρώο θα υποδέχεται τα παραπάνω δικαιολογητικά, καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Πως γίνεται η Μοριοδότηση

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι εκπαιδευτές ενηλίκων των ΣΔΕ οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία σεμινάρια συνολικής παρακολούθησης 800 ωρών στους Προγράμματα επιμόρφωσης:

Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτές είναι σχολικοί σύμβουλοι ή ψυχολόγοι σε ΣΔΕ τότε οφείλουν να παρακολουθήσουν εκτός από τα Προγράμματα επιμόρφωσης:

και τα επιμορφωτικά Προγράμματα που αφορούν το διδακτικό τους αντικείμενο:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τη Vellum Global Educational Services διοργανώνουν τα πιο καινοτόμα επαγγελματικά σεμινάρια με ευελιξία και αποτελεσματικότητα σε κάθε σας ανάγκη.

Φέρουν την εγγύηση ποιότητας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και χορηγούν ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης ECVET.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η παρακολούθηση των προγράμμάτων μοριοδοτείται στις εκάστοτε προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς συνεργάτες δημοσίων ΙΕΚ ή/και ΣΔΕ ή/και σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ.

Ανοικτές αιτήσεις στα κορυφαία εξ αποστάσεως Ετήσια Προγράμματα στην Ελλάδα για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ που πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Μοριοδότηση στο ΑΣΕΠ

Μενού