Κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 171

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης  γενικού lockdown σε όλη τη χώρα, διάρκειας τριών εβδομάδων, ανακοίνωσε και το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων επισημαίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσει τηλε-εκπαίδευση.

Αντίθετα, παραμένουν ανοικτά τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Σχολεία Ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων , και οι μαθητές συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους.

 

Σε  ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είχαμε πει  για τα σχολεία ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, επειδή έχουν τη δική τους κοινωνική ζωή μπορεί να ευνοούν τη μετάδοση του ιού. Ο διαχωρισμός έχει και κοινωνικές προεκτάσεις γιατί η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα παιδιά. Κρατούμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία γιατί εκεί υπάρχει μεγάλο ψυχολογικό κόστος, ενώ με τη σειρά του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε: «Η διακοπή της εκπαίδευσης έχει επιπτώσεις. Η επιτροπή διχάστηκε. Δεν έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο μαθητικό περιβάλλον. Θέλουμε να περιορίσουμε τη διασπορά στα σχολεία ως συμβολή στη μεταδοτικότητα στην κοινότητα και φαίνεται ότι μετά τα 10-12 ανεβαίνει αυτό. Το μέγιστο όφελος της συνέχισης της εκπαίδευσης για τα μικρά παιδιά. Μετά την ηλικία 16-18 είχαμε εισηγηθεί υπέρ του κλεισίματος σχολείων σε αυτή τη φάση της μεγάλης διασποράς γιατί συμμετείχαν περισσότερο αυτά τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση. Το κάνουμε όχι γιατί κινδυνεύουν τα παιδιά αλλά για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο. Τα δεδομένα για την Ελλαδα είναι και παραμένουν καλά για τα παιδιά. Τα παιδιά θα είναι ο πρώτος πληθυσμός που θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

 

Μενού