Έκτακτες προσλήψεις σε Δήμους & Περιφέρειες για προστασία της δημόσιας υγείας (τροπολογία)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 167

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή στο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης και ψηφίζεται σήμερα, ανοίγει πεδίο για προσλήψεις στους ΟΤΑ, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την κάλυψη άμεσων αναγκών έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Αφορά προσλήψεις συμβασιούχων με 8μηνες συμβάσεις.

Έως τις 28/2/2021 οι οι προσλήψεις αυτές θα γίνονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και με τη σύμφωνη έγκριση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου.

Ειδικά για τις Περιφέρειες, διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η πρόσληψη και λοιπού προσωπικού, ενώ το εν λόγω προσωπικό Δήμων και Περιφερειών δύναται να υποστηρίζει και τα κλιμάκια ελέγχου τήρησης των μέτρων covid.

Επίσης, στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχει η διάταξη για την άρση ποινικής δίωξης αιρετών ενώ με τροπολογία δίνεται η τέταρτη κατά σειρά, παράταση, έως τον Απρίλιο του 2021, για ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δεύτερο Lockdown: Με ποια χαρτιά θα μετακινούνται εργαζόμενοι και επαγγελματίες
Προηγούμενο άρθρο
Κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια
Μενού