Έργο με τίτλο «Συχνές Ερωτήσεις για τα Πνευματικά Δικαιώματα για τους Εκπαιδευτικούς» του Δικτύου «Πνευματική Ιδιοκτησία στην Εκπαίδευση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης/EUIPO

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 191

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, τίθενται υπόψη τα κάτωθι.

Α. Το Δίκτυο «Πνευματικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση» («IP in Εducation») του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης («EUIPO»)

Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Intellectual Property Office)[1] είναι αποκεντρωμένος Οργανισμός και μέσω του Παρατηρητηρίου του  για τις Παραβιάσεις των Δικαιωμάτων της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, βοηθά τα κράτη-μέλη να κατανοούν καλύτερα την αξία της διανοητικής ιδιοκτησίας  και τη ζημία που προκαλείται από την πλαστογραφία και την πειρατεία. Σκοπός του Γραφείου  είναι η ανάδειξη θεμάτων όπως η συγκέντρωση διαθέσιμων στο διαδίκτυο πηγών προκειμένου να ενισχυθεί η διδασκαλία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, καθώς και η δημιουργία ενός κώδικα Δεοντολογίας για τα σχολεία και για άλλα ιδρύματα σχετικά με βασικές δεξιότητες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία και μιας εργαλειοθήκης με σχετικές πληροφορίες.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου έχει δημιουργηθεί το δίκτυο «Πνευματικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση» το οποίο υποστηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, φέρνοντας την Πνευματική Ιδιοκτησία πιο κοντά στην τάξη μέσω διαφόρων πρακτικών, διαθεματικών πρωτοβουλιών καθώς και μια σειρά πόρων για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Παρέχει, επίσης, ένα ουδέτερο φόρουμ για όλους να ανταλλάσσουν εθνικές μελέτες περιπτώσεων και να μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 124653/H1/18.09.2020 Απόφαση Ορισμού εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο δίκτυο «Πνευματική Ιδιοκτησία στην Εκπαίδευση» είναι η κα Παναγιώτα Καρκαλέτση, που υπηρετεί στη Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Υ.ΠΑΙ.Θ. ως τακτική εκπρόσωπος, με αναπληρωτή τον κ. Δημήτριο Τενέ, που υπηρετεί επίσης στην ως άνω  Γενική Διεύθυνση.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ Το σχετικό έγγραφο 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πλήρωση θέσεων των Προέδρων και των εκπαιδευτικών – μελών των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.)  των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Σ και ΠΕΙ.Σ) και των αναπληρωτών τους
Προηγούμενο άρθρο
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 21+ Πρόσκληση Υποβολής Εκπαιδευτικού Υλικού
Μενού