8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 376

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Οι ανωτέρω δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.) διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιούνται αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Επισημαίνεται με έμφαση ότι κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών και των Προϊσταμένων των οικείων σχολικών μονάδων, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), των Συντονιστών Εκπαίδευσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11 τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.

Προς ενημέρωση ή/και διευκόλυνση των εκπαιδευτικών παρατίθενται οι παρακάτω ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι, το περιεχόμενο των οποίων δύναται να αξιοποιείται κατά την κρίση τους ιδίως σε ό,τι αφορά την επιλογή και την απαραίτητη προσαρμογή του προσφερόμενου υλικού, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικής μονάδας και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών. 1. https://www.essd.eu/el/ 2. https://www.essd.eu/wpcontent/uploads/2021/07/ESSD%20General%20Toolkit%202021_FINAL.pdf

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και η πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον εκπρόσωπο της UNICEF L. Calestini
Προηγούμενο άρθρο
Πρόσληψη εκπαιδευτικών κλάδων σε σχολεία αρμοδιότητας Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων 
Μενού