Η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και η πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον εκπρόσωπο της UNICEF L. Calestini

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 180

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον επικεφαλής του μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini προκειμένου να συζητήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας με στόχο τη διασφάλιση και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον επικεφαλής της UNICEF τους άξονες δράσεων που έχουν συμπεριληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των επιπτώσεων της στα παιδιά καθώς και για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των παιδιών περιλαμβάνει επενδύσεις στην εκπαίδευση, την προστασία από την κακοποίηση και την εκμετάλλευση, την απασχολησιμότητα και τη φτώχεια των παιδιών και θα βασιστεί σε ένα ευρύ φάσμα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο πενταετούς συμφωνίας (2022-2026) που έχει συναφθεί μεταξύ της Κυβέρνησης και της UNICEF.

Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε τον κ. Calestini ότι η προστασία των παιδιών συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ ο κ. Calestini δεσμεύτηκε στην παροχή τεχνικής υποστήριξης από μέρους της UNICEF για την υλοποίηση της δέσμης δράσεων που έχει εκπονήσει το Υπουργείο.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόγραμμα Κατάρτισης για τη Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων στην Ψηφιακή Εποχή
Προηγούμενο άρθρο
8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021
Μενού