Πανελλήνιες 2024: Την Παρασκευή 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πού και πώς θα τα δείτε

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 90

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου μετά τις 13:00 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επιδόσεων των μαθητών στις Πανελλήνιες 2024. Η αγωνία των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι στο κόκκινο καθώς τα δύσκολα και απαιτητικά θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν οδηγήσει σε χαμηλές βαθμολογίες και επιδόσεις που κινούνται κυρίως κάτω από 10 και συσσώρευση γραπτών στο 15 με 16, με τα άριστα γραπτά να είναι ελάχιστα.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση της ημέρας της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων αλλά πηγές του Υπουργείου επιβεβαίωσαν ότι πράγματι η Παρασκευή 28 Ιουνίου είναι η ημερομηνία στόχος για τα αποτελέσματα εκτός απροόπτου. Και όπως όλα δείχνουν η προσεχή Παρασκευή θα είναι η μέρα που θα δρομολογήσει την μετέπειτα εξέλιξη των Πανελληνίων 2024 καθώς οι μαθητές αφού λάβουν γνωση για τις βαθμολογίες τους, θα υπολογίσουν τα μόρια τους και θα αρχίσουν να εξετάζουν τις σχολές που θα δηλώσουν ως προτίμησή τους στο Μηχανογραφικό. 

Μάλιστα ΄όπως διευκρινίζεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν θα περιλαμβάνει και τα Ειδικά Μαθήματα καθώς η εξέτασή τους είναι υπό εξέλιξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι βαθμολογίες για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να βγουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δουν τα αποτελέσματα με τις βαθμολογίες οι υποψήφιοι 

  • Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους, στα Λύκεια όπου θα αναρτηθούν οι βαθμοί
  • Μέσω του gov.gr. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 
  • Ενώ θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.  Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη κατά την ανακοίνωση των βαθμολογιών/αποτελεσμάτων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Τέλος υπάρχει πάντα η παραδοσιακή ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια της χώρας σε εμφανές σημείο.

dnews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την επιστροφή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους
Προηγούμενο άρθρο
Ακαθάριστα οικόπεδα: Εκπνέει η προθεσμία για την σύνταξη εντύπου αξιολόγησης επικινδυνότητας
Μενού