Συντάξεις: Αυτή είναι η αίτηση για τα αναδρομικά από την εισφορά αλληλεγγύης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 191

Περίπου 600.000 συνταξιούχοι διεκδικούν πλέον αναδρομικά από την εισφορά αλληλεγγύης. Δείτε την αίτηση που πρέπει να γίνει προς τον ΕΦΚΑ.

Όσοι είχαν σύνταξη άνω των 1.400 ευρώ μικτά και είχαν κρατήσεις για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων μπορούν να κάνουν αίτηση στον ΕΦΚΑ για αναδρομικά από 9/2/2017.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν στον ΕΦΚΑ μια νέα αίτηση με την οποία να γνωστοποιούν ότι διεκδικούν αναδρομικά και από την εισφορά αλληλεγγύης, είτε να διορθώσουν την αίτηση που έχουν ήδη υποβάλει.
Όσοι ήδη έχουν κάνει αίτηση έχουν το δικαίωμα να μπουν στο κείμενο της ηλεκτρονικής αίτησής τους και να συμπληρώσουν ότι ζητούν την άμεση διακοπή της ΕΑΣ και την επιστροφή αναδρομικών από 9/2/2017.
Προσοχή καθώς τα αναδρομικά παραγράφονται σε δύο έτη σε ότι αφορά στο Δημόσιο, και στα πέντε έτη στα υπόλοιπα ταμεία.

Αυτή είναι η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ

Δικαίωμα για τη διεκδίκηση των αναδρομικών από την παράνομη παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων έχουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι ένστολοι και οι υπαγόμενοι σε ειδικά μισθολόγια.

Η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά της ΕΑΣ σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ:

Α Ι Τ Η Σ Η

ΟΝΟΜΑ:

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ:

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

Αρ. ΔΑΤ:

ΑΜΑ ΙΚΑ:

ΑΜΚΑ:

ΑΦΜ:

Τηλ.

Αθήνα ……………… 2018

Π Ρ Ο Σ

ΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α.

Είμαι συνταξιούχος του Φορέα σας (πρώην δημόσιος υπάλληλος/στρατιωτικός/πανεπι-στημιακός κ.ά.) από το έτος ……..

Όταν συνταξιοδοτήθηκα, η κύρια σύνταξή μου (ή οι κύριες συντάξεις μου) ανερχόταν σε ποσό άνω των 1.400,01 € (μικτά).

Από ……….. μέχρι και σήμερα καταβάλλω την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Όμως οι διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 3863/2010 και του άρθρου 11 του ν. 3865/ 2010, με τις οποίες επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης στις συντάξεις του Δημοσίου από 3-10% (κλιμακωτά) κρίθηκαν αντισυνταγματικές με την υπ’αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης οι ρυθμίσεις του άρθρου 44 παρ. 10 του ν. 3986/2011 και του άρθρου 2 παρ. 13 του ν. 4002/2011, με τις οποίες αυξήθηκε το ύψος της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους του Δημοσίου από 6-14% αντίστοιχα, κρίθηκαν με την ίδια απόφαση (244/2017 ΕλΣυν) αντίθετες στα άρθρα 4 (παρ.1 και 5), 22 (παρ.5) και 25 (παρ.1 και 4) του Συντάγματος καθώς και με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΔΑ.

Επειδή μετά την 9-2-2017, οπότε και δημο-σιεύθηκε η υπ’αριθ. 244/2017 απόφαση του

Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο θεσμός της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) κρίθηκε αντισυνταγματικός στο σύνολό του και από την ημερομηνία εκείνη δεν πρέπει να εφαρμόζεται.

Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

α)Να μου επιστρέψετε τις εισφορές που παράνομα μου παρακρατήσατε από …….. (ημερομηνία έναρξης καταβολής ΕΑΣ), άλλως από 9-2-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθ. 244/2017 απόφασης του ΕλΣυν), μέχρι και σήμερα, αφού οι διατάξεις που προέβλεπαν την Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων και την μεταγενέστερη αύξησή της κρίθηκαν αμετακλήτως αντισυνταγματικές.

β)Να πάψετε από τούδε και στο εξής να μου παρακρατείτε την ως άνω Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) αφού, μετά την κήρυξή της ως ευθέως αντισυνταγματικής, δεν έχει θέση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 -Πώς θα πληρωθούν σε δόσεις
Προηγούμενο άρθρο
ΟΠΕΚΑ -Επίδομα παιδιού: Έκλεισαν οι αιτήσεις -Πότε θα δοθούν τα χρήματα
Μενού