Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 -Πώς θα πληρωθούν σε δόσεις

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 194

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 αναμένεται να αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα στο taxisnet και οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να τα πληρώσουν έως το τέλος του έτους.

Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση.

Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης στο taxis και η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Τα βήματα για την αναζήτηση των τελών είναι απλά και περιγράφονται ως εξής:

  • Συμπληρώνω τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
    •Συμπληρώνω τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
    •Συμπληρώνω το έτος τελών κυκλοφορίας
    •Επιλέγω «Αναζήτηση»
    •Επιλέγω «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»
    •Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε σε φυσικό κατάστημα (αλλά με προμήθεια υπέρ της τράπεζας) είτε στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπως είναι το web banking και τα ΑΤΜ.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Συντάξεις: Αυτή είναι η αίτηση για τα αναδρομικά από την εισφορά αλληλεγγύης
Μενού