“Ραβασάκια” σε πάνω από 1,3 εκατ. πολίτες για το Κτηματολόγιο

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 198

Ηλεκτρονικά e-mail από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να λάβουν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες, έτσι ώστε να ενημερωθούν για την προθεσμία υποβολής δήλωσης της ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε νέα μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) προχωράει αυτές τις ημέρες το Ελληνικό Κτηματολόγιο σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ιδιοκτησίας τους στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Πάνω από 1,3 εκατομμύρια παραλήπτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) πρόκειται να λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κτηματολόγιου.

Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας ή διαμένουν/έχουν την έδρα τους σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει τέλος Νοεμβρίου (υπενθυμίζεται ωστόσο πως υποχρέωση δήλωσης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο έχουν μόνο οι κάτοχοι ιδιοκτησίας).

Οι Περιφερειακές ενότητες στις οποίες λήγει η προθεσμία είναι οι εξής:

– Καστοριάς/Φλώρινας

– Ευβοίας

– Αχαΐας

– Λακωνίας

– Αργολίδας/Κορινθίας

– Σάμου/Χίου/Ικαρίας

– Αιγίου

– Μεσσηνίας

– Στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων

Για όλες τις παραπάνω περιοχές, η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 29 Νοεμβρίου 2019 και τονίζεται πως δεν πρόκειται να δοθεί περαιτέρω παράταση.

 

Πηγή: efsyn.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στήριξη 2.180 παιδιών με υποτροφίες
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι τα τέλη Απριλίου η προστασία A΄ κατοικίας μέσω της πλατφόρμας
Μενού