Στήριξη 2.180 παιδιών με υποτροφίες

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 441

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με την COSCO SHIPPING Charity Foundation, ανακοινώνει την υποστήριξη 2.180 παιδιών από ασθενείς οικονομικά οικογένειες, μέσω υποτροφιών διάρκειας 12 μηνών.

Προκειμένου να γίνει η σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεργάζεται με το COSCO SHIPPING Charity Foundation και δημιουργούν πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Children Included».

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό την υποστήριξη 2.180 παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και διαρκεί 12 μήνες.

Αρχικά απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 6 έως 18 ετών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στοχεύει στη βελτίωση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης, καθώς και στην ανάπτυξη της συνεργατικότητας και του ομαδικού πνεύματος.

  • Θα δοθούν 80 υποτροφίες σε μαθητές της Γ’ Λυκείου στην περιοχή του Πειραιά, σε συνεργασία με τα Δημόσια Λύκεια της περιοχής για να καλυφθούν τα έξοδα προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Ιουνίου του 2020. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ευαλωτότητας και του βαθμού επίδοσης κατά την αποφοίτησή τους από τη Β’ Λυκείου.
  • Έπειτα, θα υλοποιηθούν 30 εκπαιδευτικές επιμορφωτικές και δημιουργικές δράσεις. Αυτές απευθύνονται σε 2.100 παιδιά Δημοτικών & Γυμνασίων σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας. Και οι δράσεις αφορούν την καινοτομία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα προταθούν από τα ίδια τα σχολεία.

Λίγα λόγια για τους φορείς

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877. Είναι ο μεγαλύτερος Ανθρωπιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα, με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών.

Το COSCO SHIPPING Charity Foundation είναι μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από την εταιρεία China Ocean Shipping (Group) με την έγκριση του κρατικού συμβουλίου της Κίνας. Το ίδρυμα έχει λειτουργήσει και υλοποιήσει περισσότερα από 500 φιλανθρωπικά έργα και έχει κάνει δωρεές που ανέρχονται σε 602 εκατομμύρια RMB. Έχει κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως το “Βραβείο Φιλανθρωπίας της Κίνας” και “Άριστη Διαφανής Φιλανθρωπική Οργάνωση”.

Πηγή: workenter.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
20 Γυμναστές στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Περιστερίου
Προηγούμενο άρθρο
“Ραβασάκια” σε πάνω από 1,3 εκατ. πολίτες για το Κτηματολόγιο
Μενού