Δήμοι – «επίδομα κορωνοϊου»: Συμφωνία ΚΕΔΕ – ΠΟΕ – ΟΤΑ – Έρχονται & προσλήψεις

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 230

Να δοθεί το «επίδομα κορωνοϊού» στους εργαζόμενους στους δήμους συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε το «θετικό κλίμα», που, όπως είπε, υπήρχε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι η ΚΕΔΕ είναι θετική να δοθεί το επίδομα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει συμφωνία από το Σεπτέμβριο οι καθαρίστριες των σχολείων να γίνουν από ωρομίσθιες ορισμένους χρόνου, με προοπτική να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τα σχολεία.

Επιπλέον, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνει κανείς εργαζόμενος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εκτός του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που ήδη «τρέχει».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων να μην αποκλειστεί κανείς από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και να ενταχθούν και άλλοι, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει αίτημα να δοθούν επιπλέον 30 εκατ. στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ώστε να έχουν την δυνατότητα φοίτησης στους παιδικούς σταθμούς και παιδιά δημοσίων υπαλλήλων.

Πετρόπουλος: Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις για ιδιωτικοποιήσεις, ελαστική εργασία

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πλην του επιδόματος, ζήτησαν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στους δήμους, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα προγράμματα ΕΣΠΑ των δήμων αλλά και να αυξηθούν οι κρατικοί πόροι που δίνονται στους δήμους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν, με προεξάρχοντα τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Πετρόπουλο στο «παράθυρο» για ιδιωτικοποιήσεις που ανοίγουν ρυθμίσεις της κυβέρνησης όπως η μεταφορά στην Οικονομική Επιτροπή σχετικής απόφασης αλλά και η δυνατότητα των ιδιωτών να χρησιμοποιούν οχήματα των δήμων,  ζητώντας να καταργηθούν.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε να καταργηθούν και όλες οι ρυθμίσεις των ΠΝΠ της εποχής του κορωνοϊού, με τις οποίες καθιερώθηκε κυλιόμενο ωράριο και εργασίες και τα ΣΚ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ανοίγει η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Πού να υποβάλετε αίτηση
Προηγούμενο άρθρο
Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ταξί από 24% στο 13%
Μενού