Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ταξί από 24% στο 13%

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 192

Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αποτελεί ένα μέτρο με κοινωνικό πρόσημο, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι «στη μείωση αυτή, η οποία υλοποιείται ήδη από προχθές, Δευτέρα, εντάσσονται και τα κόμιστρα των ταξί».

Όπως σημειώνει, η μείωση του ΦΠΑ «οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων».

«Πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο, που αφορά όλο τον κλάδο των μεταφορών, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία», σημειώνει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει: «Η μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται και εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση διατηρούν, σταθερά, στον πυρήνα της πολιτικής τους τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την ανάταξη της οικονομίας».

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δήμοι – «επίδομα κορωνοϊου»: Συμφωνία ΚΕΔΕ – ΠΟΕ – ΟΤΑ – Έρχονται & προσλήψεις
Προηγούμενο άρθρο
ΑΑΔΕ: Νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων – Αναλυτικός οδηγός
Μενού