Έρχεται η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 224

Σήμερα, συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών και κατά πληροφορίες τα μέλη της αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο φαίνεται ότι θα διατηρηθεί η ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιείται σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Για το θέμα είχε προϊδεάσει νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία είχε υποστηρίξει ότι πιθανότατα θα υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα αλλάξει με τη χρήση μάσκας.

Η κ. Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι εντός της ημέρας θα ληφθεί απόφαση για την κυκλοφορία σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα.

Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ.

Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή».

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα, στις 18:00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών.

Ποιους θα αφορά το τέταρτο κύμα

Η κα Πελώνη εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά.

Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Πηγή: in.gr

Μενού