Επίδομα παιδιού -Γ’ δόση: Τι ισχύει για όσους δεν προλάβουν να κάνουν φορολογική δήλωση (ημερομηνία πληρωμής)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 246

Προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο ΟΠΕΚΑ καλεί όλους όπως σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Η τρίτη δόση για το Επίδομα παιδιού 2021 θα καταβληθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Ιουλίου 2021, για όσους έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γ’ δόση του Επιδόματος Παιδιού θα καταβληθεί κανονικά και για όσους δεν σπεύσουν να κάνουν νέα φορολογική δήλωση, ωστόσο με την υποβολή θα γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και οι όποιες αλλαγές θα προσαρμοστούν στις επόμενες καταβολές.

Σημείωση: Αίτηση Α21 γίνεται μόνο μία φορά μέσα στο χρόνο, δεν χρειάζεται εκ νέου, μετά τη φορολογική δήλωση. Οι όποιοι συμψηφισμοί θα γίνει αυτοματοποιημένα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού