Έρχονται τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για επιδοτήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 354

«Η κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες και στο πλαίσιο αυτό διευρύνουμε την επιδότηση της τιμής ρεύματος και φυσικού αερίου και σε άλλες κατηγορίες εκτός των οικογενειακών καταναλωτών» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, υπερασπιζόμενος την τροπολογία που κατατέθηκε για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι σχετικές επιδοτήσεις επεκτείνονται πλέον σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους, κάτι που χαρακτήρισε αναγκαίο, προσθέτοντας ότι θα εκδοθούν πολύ σύντομα τέσσερις υπουργικές αποφάσεις:

Η πρώτη θα αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος οικιακών καταναλωτών για τις κύριες κατοικίες, όπου υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 4.200.000 νοικοκυριά.

Η δεύτερη, θα αφορά την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος μη οικιακών καταναλωτών, ήτοι εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανεξαρτήτου επιπέδου τάσης.

Η τρίτη θα αφορά την επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων για την περίοδο από 1η Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η τέταρτη θα αφορά την επιδότηση φυσικού αερίου όλων των καταναλωτών.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα, η χονδρική τιμή του ρεύματος και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Voucher για τους εκπαιδευτικούς, για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού
Προηγούμενο άρθρο
Μεταβιβάσεις ακινήτων – Έρχεται παράταση 1 μήνα για υπογραφή συμβολαίων με τις παλαιές αντικειμενικές
Μενού