Γίνε Πιστοποιημένος Ειδικός στην Ψυχαγωγία και την Άθληση

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Views: 145

Ο fitness animator είναι επαγγελματίας κυρίως του τουριστικού κλάδου, με δραστηριότητες Φύσης και Άθλησης. Συνήθως έχει  στο βιογραφικό του πολλές πιστοποιήσεις και γνώσεις, λόγω των πολλών και διαφορετικών δράσεων στις οποίες θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος να υποστηρίξει εντός των τουριστικών καταλυμάτων. Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της φυσικής δραστηριότητας και γυμναστικής οι οποίες χρησιμεύουν στη διατήρηση της φόρμας και τη χαλάρωση των επισκεπτών των καταλυμάτων στις διακοπές τους. Ο Fitness Animator οφείλει να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των σωματικών και ψυχικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα γενικά σε ένα resort: Μερικά είδη των δραστηριοτήτων αυτών είναι: Yoga, Aqua Yoga και γυμναστική ή υδάτινα αθλήματα, Pilates, Aerobic, Step, Streching, Zumba, κ.λπ.

Δυναμική των Πιστοποιημένων Fitnes Animator.

Η πολύ μεγάλη αγορά των Resorts σε Εθνικό (Ελλάδα) αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργεί την ανάγκη για στελέχωση των αντίστοιχων τμημάτων ξενοδοχείων.

Η νέες τάσεις των ηλικιακών βάσεων millenials, Genz, Geny, “Δείχνουν”  ότι το επάγγελμα αυτό θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην ταξιδιωτική βιομηχανία, λόγω των αναγκών για κοινωνικοποίηση, άθληση και χαλάρωση των ταξιδιωτών.

Οι απαιτήσεις όμως των τουριστικών επιχειρήσεων είναι για ολιστικά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό.

Οι αρμοδιότητές του Fitness Animator

  • Υπεύθυνος ανάλυσης εξοπλισμού, υλικού, χώρου (εντός και εκτός των τουριστικών καταλυμάτων) και κοινού στο οποίο θα απευθυνθεί.
  • Προετοιμασία Προγραμμάτων ψυχικής χαλάρωσης και σωματικής άθλησης.
  • Γνώση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Ικανότητα επίδειξης δημιουργικότητας, προσαρμοστικότητας, διαθεσιμότητας και υπομονής.
  • Αίσθηση επαφής και ευθύνης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

απασχολούμενους στον τομέα του αθλητισμού (προπονητές, γυμναστές, personal trainers, animateurs)

απασχολούμενους στον τομέα του τουρισμού

οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να επιμορφωθεί στις βασικές αρχές της ομαδικής άσκησης, του animation και της προπονητικής και να εργαστεί στον τομέα αυτό.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Η παρακολούθηση του προγράμματος υλοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης έχει τετράμηνη διάρκεια και οι συμμετέχοντες υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου online.

Πιστοποίηση της Εξειδίκευσης με αναγνώριση από Όλο τον Ιδιωτικό Τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ακολουθεί η υποχρεωτική συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις για την λήψη πιστοποιητικού «Πιστοποιημένος Fitness Animator» μέσω της εξεταστική μεθόδου examiny, που υποστηρίζεται από τον φορέα πιστοποίησης Vellum Global Educational Services.

Βεβαίωση Παρακολούθησης 400 ωρών

Ανακοίνωση Γραμματείας Πιστοποιήσεων: Έναρξη Επόμενου Κλειστού Τμήματος 19/04/2024

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο elearn.elkedim@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210 7101894.

Για περισσότερα προγράμματα εξειδίκευσης κάνε κλικ ΕΔΩ

Μενού