Κορωνοϊός: 33 θάνατοι και αύξηση θετικότητας την τελευταία εβδομάδα

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ
Views: 1K
Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο ιός SARS-CoV2

Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19 την προηγούμενη 33η εβδομάδα επιτήρησης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ «η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=641) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 54% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες».

Όσον αφορά τον αριθμό των νέων διασωληνώσεων (n=9) , αυτός παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 29% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

33 θάνατοι

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 και καταγράφηκαν 33 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 82 έτη (εύρος 63-99 έτη).

Επίσης, κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον και η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε επτά από τις εννέα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Όσον αφορά τον ιό της γρίπης, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10% (sentinel) και δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ την εβδομάδα 33/2023, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

πηγή: OT.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στο πλαίσιο της ΤΔΘΘ, Α’ ΕΠΑΛ,Π.ΕΠΑΛ,Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.Λ ΚΑΙ Β’ ΕΠΑΛ,Π.ΕΠΑΛ
Προηγούμενο άρθρο
Μίλτος Τεντόγλου: Νέος θρίαμβος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Χρυσό μετάλλιο με άλμα 8,52 μ.
Μενού